Raspisan tender za drugu fazu Doma za stare u Nikšiću - Vijesti.me
PROCIJENJENA VRIJEDNOST RADOVA 2.7 MILIONA EURA

Raspisan tender za drugu fazu Doma za stare u Nikšiću

Dom za stare i odrasle osobe sa invaliditetom imaće 208 mjesta. Realizaciju projekta je još u decembru 2015. najavila tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, a Vlada je pomenutom ministarstvu prije četiri godine ustupila vojne objekte pod Trebjesom

Planirani izgled Doma starih
Planirani izgled Doma starih

Uprava javnih radova objavila je tendersku dokumentaciju za prikupljanje ponuda za drugu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, kapaciteta 104 mjesta. Procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura a finansira ih Vlada kroz kapitalni budžet. Rok za dostavljanje ponuda je 30. jul, a nakon završetka postupka javne nabavke Uprava javnih radova će sa izabranim ponuđačem potpisati ugovor, čiji će sastavni dio biti dinamika i rok završetka radova.

“Tenderskom dokumentacijom je predviđena rekonstrukcija i nadogradnja dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa. Pored 52 smještajne jedinice, novi objekti će na 5.830 metara kvadratnih sadržati još prostorije za zajednički boravak, rekreaciju i radno-okupacione terapije, kao i tehničke postorije namijenjene osoblju”, navodi se u saopštenju za javnost Uprave javnih radova, koje je potpisao Goran Škatarić, savjetnik za odnose sa javnošću.

Prva faza projekta, koja obuhvata adaptaciju još dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa, realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, a sredstva u iznosu od 3,7 miliona eura je, kako je sjednici SO Nikšić kazao predsjednik Opštine Veselin Grbović, obezbijedila Razvojna banka Savjeta Evrope. U toku je izbor izvođača radova.

Dom za stare i odrasle osobe sa invaliditetom imaće 208 mjesta. Realizaciju projekta je još u decembru 2015. godine najavila tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, a Vlada je pomenutom ministarstvu prije četiri godine ustupila vojne objekte pod Trebjesom.