Rukovodstvo KCCG: Hvala svima koji su usmjerili djelovanje ka očuvanju zdravlja i života građana

Iz KCCG su kazali da je ta zdravstvena ustanova u svojoj dugoj tradiciji sa uspjehom odolijevala svim izazovima
2423 pregleda 1 komentar(a)
Direktor KCCG Jevto Eraković, Foto: Savo Prelević
Direktor KCCG Jevto Eraković, Foto: Savo Prelević

Rukovodstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) na čelu sa direktorom dr Jevtom Erakovićem, zahvalilo se svim institucijama, kompanijama i pojedincima koji su pokazali društvenu odgovornost i svoje djelovanje usmjerili ka trenutno najvažnijem cilju - očuvanje zdravlja i života građana.

Iz KCCG su kazali da je ta zdravstvena ustanova u svojoj dugoj tradiciji sa uspjehom odolijevala svim izazovima.

„Današnjem izazovu, sa kojim se suočava čovječanstvo, nijesu odoljeli zdravstveni sistemi mnogo bogatijh i većih država nego što je naša“, kaže se u saopštenju.

Zato je, kako se navodi, jedinstveno djelovanje svih subjekata društva, počev od Vlade, svih državnih institucija, kompanija, i svakog pojedinca, jedina formula za uspjeh u borbi protiv nevidljivog, ali veoma moćnog neprijatelja današnjeg čovječanstva.

„Danonoćnu bitku za opstanak nacije olakšali su nam prijatelji Kliničkog centra svojim vrijednim donacijama. Njihov čin znaće da cijeni, ne samo Klinički centar, već i društvo u cjelini“, poručili su iz te zdravstvene ustanove.

Prema njihovim riječima, kroz novčanu pomoć ili nabavku neophodne medicinske opreme i sredstava, partneri i prijatelji KCCG značajno su doprinijeli da ta ustanova spremno dočeka pojavu koronavirusa u Crnoj Gori i pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim oboljelima.

Iz KCCG su kazali da su im, pored onih koji su to ranije učinili, proteklih dana donacije uručili i drugi subjekti.

Capital Plaza i TCP Hotel OPCO iz Podgorice donirali su 20 hiljada EUR, kompanija SAMMS deset hiljada EUR, nikšićka kompanija AG INFOPLAN takođe deset hiljada EUR, dok je Kormig iz Danilovgradadonirao pet hiljada EUR.

Kompanije SAMMS i Elevator donirale su kontejner za potrebe Klnike za infektivne bolesti u vrijednosti 4,5 hiljada EUR, a Rudo Montenegro elektormotorni krevet i zaštitne maske u vrijednosti 6,4 hiljade eura.

Iz KCCG su još jednom zahvalili svima koji su prepoznali potrebe te ustanove i zdravstvenog sistema u cjelini, na humanom činu i nesebičnoj pomoći.

„Koja nam je od neprocjenjivog značaja u trenutku kada se svi zajedno borimo u najvećim iskušenjima i nastojimo da zaštitimo naše građane“, dodaje se u saopštenju.

Iz KCCG su ponovili da se ubuduće sve donacije mogu uplatiti na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a informacije se mogu dobiti putem CoronaInfoCG@gov.me.

Bonus video: