Ruskinja Marija i njeni prijatelji traže pomoć za psa iz Budve

"Šta možemo da učinimo i kome bi trebalo da se obratimo kako bismo pomogli jadnom psu", piše Marija na Facebook stranici Ruka-šapi
185 pregleda 0 komentar(a)
pas, Budva, Vidikovac, Foto: Facebook/Ruka-šapi
pas, Budva, Vidikovac, Foto: Facebook/Ruka-šapi
Ažurirano: 11.01.2012. 20:45h

Iako samo turista u Budvi, ruskinja Marija Grigorian i njeni prijatelji, nisu ostali ravnodušni na prizor koji gledaju svakog dana u okolini hotela Vidikovac: psa dalmatinca, koji spava na betonu, vezan lancem dužine dva metra, a njegov vlasnik, navode, posjeti ga jednom u četiri dana.

"Šta možemo da učinimo i kome bi trebalo da se obratimo kako bismo pomogli jadnom psu", piše Marija na Facebook stranici Ruka-šapi, posvećenoj pomoći u udomljavanju napuštenih životinja, u nadi da će odgovor dobiti brzo, jer uskoro napušta Crnu Goru.

Ćebe koje se vidi na fotografiji su slučajno pronašli ona i njeni prijatelji i ostavili ga ispod psa, ne bi li mu bilo toplije na hladnom betonu. Ipak, ćebe nije dugo bilo tu, jer ga je vlasnik prilikom posjete psu, makao, pa je pas ponovo na hladnom.

"Hranili smo i šetali psa, ali ne znamo šta će biti sa njim kada napustimo Crnu Goru", piše Marija.

Ona je, pored ostalog, pitala članove grupe da li u Crnoj Gori postoji policija za životinje.

"Nažalost, u našoj zemlji ne postoji takva institucija, tako da jedino slučaj možete da prijavite opliciji. Sigurni smo da se neće praviti da ne razumiju engleski, jer ste turista, pa očekujemo da će pokušati da ostave dobar utisak", jedan je od odgovora brojnih članova koji su se uključili u diskusiju.

Bonus video: