SAD poslale KCCG tri monitora za praćenje stanja pacijenata, 210 setova za infuziju i infuzionu pumpu

Iz NATO na pominju da je Holandija prošle sedmice prevezla ličnu zaštitnu opremu i zdravstvenu opremu iz Kne u Podgoricu, a da se uskoro očekuje još jedna isporuka čiji će prevoz teretnim avionom platiti holandska vlada
1259 pregleda 4 komentar(a)
Donirana medicinska oprema, Foto: NATO
Donirana medicinska oprema, Foto: NATO

Sjedinjene Američke Države (SAD) su nedavno uputila Kliničkom centru Crne Gore između ostalog tri monitora za praćenje stanja pacijenata, 210 setova za infuziju i infuzionu pumpu," saopšteno je danas na sajtu NATO.

Ova pomoć je upućena preko Komande američkih vojnih snaga u Evropi.

U pitanju su monitori "Drager Vista 120".

Iz NATO na pominju da je Holandija prošle sedmice prevezla ličnu zaštitnu opremu i zdravstvenu opremu iz Kne u Podgoricu, a da se uskoro očekuje još jedna isporuka čiji će prevoz teretnim avionom platiti holandska vlada.

Napominju i da je ranije ovog mjeseca dobila ličnu zaptitnu opremu od Turske.

"NATO saveznice su pružile podršku Crnoj Gori u odgovoru na pandemiju COVID-19", navodi se u saopštenju.

Napominje se i da je Crna Gora pomoć zatražila preko NATO-vog Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC), koji koordinira zahtjevima zemalja članica i partnerskih država kao i ponudama pomoći.

Iz američke ambasade je prije desetan dana saopšteno da je Vlada SAD izdvojila je 300.000 dolara pomoći za ublažavanje širenja epidemije COVID-19 u Crnoj Gori.

„Kao prijatelj, partner i saveznik, američka vlada je ponosna što nastavlja dugogodišnju podršku razvoju crnogorskog zdravstvenog sistema i ekonomije. Stojimo rame uz rame sa našim NATO saveznikom kako bismo zajedno rješavali brojne posljedice krize COVID-19“, kazala je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

Bonus video: