Sajam nautike u Tivtu: Jahte kupuju i stranci i domaći

"Posjetioci koji su već ove godine došli na “Nautic Show” pokazali su veliko interesovanje kako za kupovinu, tako i za iznajmljivanje naših brodova, kazao Franc Šilinger
0 komentar(a)
Nautic show, Foto: Siniša Luković
Nautic show, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.05.2012. 07:37h

Više hiljada posjetilaca obišlo je u protekla četiri dana 30. međunarodni Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju „Nautic Show“ koji su u tivatskoj marini Porto Montenegro priredili ta i kompanija „Jadranski sajam“ a.d. iz Budve.

Lijepo vrijeme i tridesetak izloženih plovila u sjevernom dijelu marine-od malih gumenjaka, preko glisera, regatnih i jedrilica-krstaša, katamarana do motornih jahti srednje veličine, privukli su pažnju domaćih ljubitelja nautike, ali i brojnih turista pa se, šetajući između štandova na rivi Porto Montenegra, na svakom, ćošku mogao čuti engleski, njemački, ruski, italijanski ili francuski jezik...

Velika očekivanja

Opšti je utisak da je Tivat definitivno postao centar jahtinga i nautičkog turizma u Crnoj Gori, a ostvare li se očekivanja direktora postprodaje renomiranog njemačkog proizvođača brodskih pogonskih sistema MTU Osvalda Hartmana koji je najavio da će za par godina „Nautic Show“ u Tivtu preuzeti primat od sada glavne nautičke sajamske manifestacije na istočnom Jadranu – „Croatia Boat Showa“ u Splitu, izvjesno je da će situacija narednih godina biti još bolja.

To potvrđuje i dolazak nekoliko novih kompanija koje se bave proizvodnjom, prodajom ili iznajmljivanjem jahti, poput austrijskog „Master Yachtinga“, zastupnika proizvođača jedrilica-katamarana „Lagoon“ i motornih jahti „Pearl Sea“, a koji je upravo otvorio svoje predstavništvo u Porto Montenegru.

"Organizacija sajma je odlična, a manifestacija ima dosta potencijala za rast i razvoj jer ovdje u Crnoj Gori još nema dovoljno klijentele za ovako nešto. Mislim da će nakon par godina održavanja sajma u Porto Montenegru, osim klijenata iz Zapadne Evrope i veći broj ljudi iz regiona i iz Rusije povezivati ovu manifestaciju sa ovim lokalitetom. Sa druge strane, posjetioci koji su već ove godine došli na “Nautic Show” u Tivat pokazali su veliko interesovanje kako za kupovinu, tako i za iznajmljivanje naših brodova, posebno novog modela katamarana „Lagoon 560“" kazao je „Vijestima“ vlasnik i direktor „Master Yachtinga“ Franc Šilinger, dodajući da su u završnoj fazi zaključenja posla prodaje jednog takvog broda.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: