Saobraćaj na putu BP-Mojkovac u prekidu zbog odrona - Vijesti.me
SLIJEPAČ MOST

Saobraćaj na putu BP-Mojkovac u prekidu zbog odrona

Potpuni prekid saobraćaja trajao je više od šest sati, nakon čega je puštena jedna saobraćajna traka

odron Ribarevina
odron Ribarevina (Foto: Jadranka Ćetković)

Magistralni put Bijelo Polje-Mojkovac u potpunosti je prekinut do sjutra, saznaju "Vijesti" iz Automotosaveza Crne Gore. Do tada saobrćaj će biti preusmjeravan na na alternativne puteve Đurđevića Tara i Pljevlja.

Jutros oko 6.30 časova u mjestu Slijepač most na magistralnom putu Bijelo Polje- Mojkovac došlo je do velikog odrona dijela brda,  koje se sručilo i zatrpalo magistralni put. Na sreću povrijeđenih nije bilo, niti je u tom trentuku bilo automobila na tom dijelu puta.

Dio brda gdje se desio odron, uklonjen je proteklih dana izvođenjem radova na sanaciji magistralnog i izgradnji treće saobraćajne trake u dužini 2,2 km. 

odron Ribarevina
odron Ribarevina

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača je kazao da su na terenu ekipe  geologa, projektanata inženjera i da zajedno traže najbolje rješenje za nastali problem odrona kako bi se saobraćaj uspostavio u potpunosti. 

„Čekamo ekipe minera koje će morati da uklone dio brda kako bi izbjegli dalje obrušavanje i od toga zavisi i vrijeme zatvaranja puta za saobraćaj. Čitav ovaj teret je podložan odronima i to je i razlog sanacije ovog dijela puta, kako bi trajno riješili taj problem“, kazao je Parača.