Saša Popović i Ana Lalević u trci za dekana?

Ekonomski je u v.d. stanju od smjene Milivoja Radovića, iako to nije po Statutu Univerziteta
295 pregleda 17 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.01.2015. 11:20h

Potencijalni kandidati za novog dekana Ekonomskog fakulteta su profesori Saša Popović i Ana Lalević - Filipović, a nije isključeno da će se i v.d. dekana Maja Baćović kandidovati za tu funkciju, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama sa Ekonomskog fakulteta, zvaničnu kandidaturu još niko nije predao, a rok za podnošenje ističe sjutra. Kandidate predlažu članovi vijeća univerzitetske jedinice.

Saša Popović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) je krajem decembra raspisao izbore, jer EF nema dekana od novembra, kada je bivši rukovodilac Milivoje Radović smijenjen zbog, kako tvrde sa UCG, prekoračenja ovlašćenja.

Pravilnikom o proceduri i rokovima izbora, postupku prestanka funkcije rektora UCG, a koji se odnosi i na dekane i direktore instituta u okviru državnog Univerziteta, članovi vijeća univerzitetske jedinice glasaju, a o predlogu odlučuje UO UCG. Postupak izbora sprovodi petočlana komisija, koju imenuje Vijeće fakulteta ili instituta.

Iako to nije u skladu sa Statutom UCG, EF je u v.d. stanju od kada je Radović smijenjen. Nakon toga, a u znak protesta, ostavku je podnijela uprava Ekonomskog fakulteta.

Bonus video: