Eraković: Šatori su bili samo simulacija

Nakon povećanog interesovanja javnosti čemu zapravo služe šatori, iz Kliničkog centra su popodne pojasnili da su oni namijenjeni za zamjenu kontaminirane zaštitne odjeće medicinskih radnika, koji budu radili sa pacijentima, koji su pod sumnjom ili eventualno obole od koronavirusa
40584 pregleda 123 komentar(a)
Šatori bili postavljeni ispred KCCG, Foto: RTCG
Šatori bili postavljeni ispred KCCG, Foto: RTCG
Ažurirano: 26.02.2020. 19:10h

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković kazao je večeras "Vijestima" da su danas postavljeni šatori ispred Klinike za infektivne bolesti bili simulacija.

Šatori su, u međuvremnu, uklonjeni.

“Simulacija isključivo služi da se pokaže kako osoblje da odloži zaštitnu opremu - mantile, maske, naočare. Mi ćemo, naravno, obezbijediti kvalitetne uslove, ali ovo je bila samo simulacija. Šatori nisu za pacijente, već isključivo za odlaganje medicinskog materijala”, rekao je Eraković "Vijestima".

Iz Kliničkog centra ranije danas su objasnili da su šatori tu "preventivno" i "da nema mjesta panici".

Nakon povećanog interesovanja javnosti čemu zapravo služe šatori, iz Kliničkog centra su takođe ranije danas pojasnili da su oni namijenjeni za zamjenu kontaminirane zaštitne odjeće medicinskih radnika, koji budu radili sa pacijentima, koji su pod sumnjom ili eventualno obole od koronavirusa.

Postavljanje šatora ispred Infektivne klinike
Postavljanje šatora ispred Infektivne klinike(Foto: Čitalac "Vijesti")

"Do danas u Kliničkom centru Crne Gore nije dijagnostifikovan nijedan slučaj kod koga je potvrđeno prisustvo koronavirusa. U cilju sprječavanja širenja ove infektivne bolesti, KCCG je preduzeo sve neophodne mjere u skladu sa nacionalnim planom postupanja u slučaju pojave koronavirusa", kazala je PR KCCG Gorica Soković.

Naglašava da nema mjesta panici, ali apeluje na građane da budu odgovorni i da budu strpljivi, i da poštuju sve savjete i preporuke nadležnih institucija i ljekara.

"KCCG je donio akcioni plan prijema pacijenata, i upravo cilju preventivnih mjera, postavljeni su šatori ispred Klinike za infektivne bolesti", navela je Soković.

Bonus video: