Simović: Nisam rekao da će vojni poligon nanijeti štetu Sinjajevini

On je poručio da Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima
10563 pregleda 26 komentar(a)
Simović, Foto: Boris Pejović
Simović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.08.2019. 16:16h

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je da nije istina da je izjavio da će vojni poligon na Sinjajevini nanijeti nedoknadivu štetu toj planini.

On je poručio da Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima.

Predstavnik Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" Aleksandar Milatović izjavio je danas ispred sjedišta Ministarstva odbrane da je Simović ranije "rekao da će vojni poligon nanijeti nenadoknadivu štetu Sinjajevini".

"Pažljivo i odgovorno pristupam svakoj temi i razgovoru sa svakim čovjekom. To znaju svi koji su bili u kontaktu sa mnom, a svakodnevno sam u kontaktu s brojnim građanima širom Crne Gore", rekao je Simović, a kako je saopšteno iz Vlade.

Simović ističe da je konkretno, sa stočarima koji izdižu na Sinjajevinu uključujući i stočare iz Bjelopavlića, imao komunikaciju 2002. godine kada su, kako navodi, razgovarali, dogovorili i zajedno realizovali projekat rekonstrukcije puta od Štitarice do crkve Ružica.

"Tada smo se i zajedno radovali uspješnoj realizaciji. Sada sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da MInistarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ulažu značajne napore u održavanje i rekonstrukciju brojnih planinskih puteva i na Sinjajevini i drugim planinama", kazao je Simović.

Vlada, navodi on, kroz brojne druge programe u susret potrebama i inicijativama mještana gradi i rekonstruiše brojne puteve u ruralnim područjima širom zemlje.

"Dakle, Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima i doprinosi da se izgradnjom infrastrukture približi planina ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete Sinjajevinu i brojne druge prelijepe planine", zaključio je Simović.

Bonus video: