Sindikat prosvjete pozvao građane da ne love lapsuse nastavnika

Predsjednik podgoričkog odbora SPCG uputio apel korisnicima društvenih mreža
8626 pregleda 22 komentar(a)
Slobodan Savović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Savović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik podgoričkog odbora Sindikata prosvjete Crne Gore (SPCG) Slobodan Savović pozvao je juče građane da ne šire po društvenim mrežama lapsuse i greške predavača koji učestvuju u konceptu učenja na daljinu #UčiDoma, poručujući da su oni svijetli primjeri društva.

Savović je istakao da su se prosvjetni radnici poslije prekida nastave stavili na raspolaganje svojim učenicima i da održavaju vaspitno–obrazovni proces.

“Dio naših koleginica i kolega je prihvatio bez pogovora obavezu da javno preko TV kanala pokuša uspješno izvršiti obrazovno–vaspitni proces. Međutim, svjedoci smo da na društvenim mrežama pojedinci love lapsuse i greške naših kolega. Sramota je kritikovati nečiji rad, a da pritom ne znaju koliko truda je uloženo u jedan veoma složen posao za kratko vrijeme. Sramota je razapinjati prosvjetne radnike zbog mišljenja polupismenih osoba kojima je ovo dobrodošla prilika da prateći TV predavanja nešto nauče”, poručio je juče Savović.

U ponedjeljak se počelo sa nastavom na daljinu, koja je namijenjena za učenike osnovnih i srednjih škola.

U zavisnosti od razreda koji pohađaju, učenicima je namijenjeno posebno vrijeme na posebnim TV kanalima.

Nastava im je dostupna i na Jutjub kanalu #UčiDoma i na sajtu ucidoma.me.

Iz Ministarstva prosvjete ranije je saopšteno da je samo za nekoliko dana pripremljeno nekih 300 snimaka predavanja, da je na cijelom konceptu učestvovalo oko 150 osoba od čega oko 100 predavača.

Savović je napomenuo da je, u doprinisu borbe protiv širenja koronavirusa, Sindikat prosvjete među prvima opredijelio 5.000 eura novčane pomoći zdravstvenim radnicima.

“Kao urgentnu i za početak. Kažemo za početak, jer ćemo zavisno od situacije nastaviti da pomažemo prije svega naše prosvjetne radnike”, kazao je on juče.

Bonus video: