Sjutra počinje da radi Mediteranski centar u Igalu: Prvi gosti korisnici Fonda zdravstva

Prvi gosti iz Holandije stići će 8. aprila, a iz Norveške 16. aprila
990 pregleda 0 komentar(a)
Mediteranski centar u Igalu, Foto: Slavica Kosić
Mediteranski centar u Igalu, Foto: Slavica Kosić

Herceg Novi u kome boravi 935 gostiju u znaku je jubilarnog 50. Praznika mimoze. Poslije zimske pause vrata će sjutra otvoriti Mediteranski centar Instituta Igalo koji je domaćin i prvog Mimozinog maskenbala, ali i brojnih drugih programa koji će biti održani tokom jubilarnog festival, kao i Dana Norveške. Podsjećamo da se u ovoj rehabilitacionoj ustanovi Norvežani se liječe od 1976. godine, a saradnja između zdravstveno-turističke ustanove u Igalu i norveške vlade, koja o trošku države šalje svoje sunarodnike na liječenje i oporavak u Igalo, traje četiri decenije.

Od samog otvaranja i prvog mimozinog vikenda očekujemo dobru popunjenost kapaciteta, kazao je direktor marketinga Nikola Mračević. Prvi gosti su korisnici Fonda zdravstva Crne Gore. Značajniju posjetu gostiju iz regiona očekuju u martu, za koje je u ponudi Ex Yu program, dok će prvi gosti iz Holandije stići 8. aprila, a iz Norveške 16. aprila.

Na hercegnovskoj rivijeri otvoreno je nekoliko hotela u kojima boravi 117 gostiju, dok je 818 smješteno u domaćinstvima. Među turistima koji krajem ovog januara borave u najvećem bokeljskom gradu, samo je sedam domaćih.

Bonus video: