"Slova sa Brskova" prvijenac guslara Radovana Rosića

Dvadesetdvogodišnjak koji u Podgorici završava Biotehnički fakultet priča da je tradicionalni instrument zavolio kao dijete, a da ozbiljnije gusla od srednje škole
176 pregleda 1 komentar(a)
Radovan Rosić, Foto: Privatna arhiva
Radovan Rosić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.07.2017. 19:33h

Mladi mojkovački guslar Radovan Rosić minulog vikenda u rodnom gradu promovisao je svoj prvi CD - Slova sa Brskova.

Koncert i promocija albuma održani su u prepunoj sali Centra za kulturu “Nenad Rakočević” u Mojkovcu. Na albumu su tri spjeva - Slova sa Brskova, Njegoš i Crna Gora i Pismo iz logora, objasnio je Rosić “Vijestima”. Dodao je da je autor epskih stihova poznati mojkovački tekstopisac Ivan Krgović.

Dvadesetdvogodišnjak koji u Podgorici završava Biotehnički fakultet priča da je tradicionalni instrument zavolio kao dijete, a da ozbiljnije gusla od srednje škole. Član je podgoričkog Guslarskog društva Vladika Danilo. “Planiram da na jesen u Podgorici promovišem svoj album, a narednih mjeseci i u Nikšiću i Baru”, kazao je Rosić.

Njegovi gosti na koncertu bili su guslari Stevan Mišo Popović, Rajko Žižić i Miloš Jovanović, glumac Velizar Kasalica, KUD “Vesna”, pjevači Jadranka Barjaktarović i Novak Laketić, a program je vodio Miomir Maroš.

Bonus video: