Socijalni savjet o Zakonu o radu, Unija slobodnih sindikata napustila sjednicu

Predstavnici Unije slobodnih sindikata su napustili sjednicu na početku jer nije podržan njihov predlog da zasjedanje bude javno
64 pregleda 1 komentar(a)
Socijalni savjet, Foto: Savo Prelević
Socijalni savjet, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2013. 20:27h

Socijalni savjet je, na sjednici iza zatvorenih vrata, odlučio da razmotri efekte koje bi imala primjena Zakona o radu, odnosno člana tog Zakona koji tek od decembra treba da se primjenjuje a propisuje da poslodavci koju su 24 mjeseca zapošljavali radnika na određeno nakon tog perioda moraju da mu daju ugovor o radu na neodređeno.

Predstavnici Unije slobodnih sindikata su napustili sjednicu na početku jer nije podržan njihov predlog da zasjedanje bude javno. Praksu zasjedanja iza zatvorenih vrata je uveo ministar rada Predrag Bošković koji nikad javno nije razgovarao sa socijalnim partnerima. Bošković je i predsjednik Socijalnog savjeta.

“Imali smo kvalitetnu raspravu i dogovorili se da napravimo grupu od po dva predstavnika Vlade, sindikata i Unije poslodavaca kako bi kvalitetnije razmotrili inicijativu poslodavaca za izmejenu Zakona o radu”, kazao je Bošković novinarima nakon sjednice.

On je istakao da “razgovaranje preko medija i stvaranje brana bez kvalitetnog razmatranja inicijative UPCG nikome nije od koristi.

Bonus video: