Srednjoškolci za štandovima: Predstavljaju škole, ali i nacionalnu kuhinju, suvenire...

Predviđene su nagrade za tri najbolje grupe, kao i specijalna za najbolji štand, najbolji nastup i najbolji utisak
608 pregleda 1 komentar(a)
Jutros na Trgu nezavisnosti, Foto: Vijesti
Jutros na Trgu nezavisnosti, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.05.2019. 11:06h

Kampanja “Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi!”, počela je jutros na Trgu nezavinosti u Podgorici, a pored informacija o srednjim stručnim školama, budući srednjoškolci mogu pratiti i regionalno takmičenje "Turistička pijaca".

U okviru takmičenja, učenici 12 škola iz Crne Gore, Srbije i Slovenije predstavljaju turističke destinacije i promovišu smjer turistički tehničar.

Organizator trodnevnog takmičenja je podgorička Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, a pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i Glavni grad, a pobjednici će biti proglašeni u ponedjeljak.

Na Trgu nezavisnosti, svoje mjesto kao zanimljivu turističku destinaciju, predstavljaju srednjoškolci iz Bara, Bijelog Polja, Budve, Cetinja, Herceg Novog, Nikšića, Plava, Podgorice, Ulcinja ali i takmičari iz Vrnjačke Banje, Bleda i Skoplja.

Po dva učenika, uz pratnju mentora, izložu ponudu svoga kraja, kroz štampani materijal, suvenire, nacionalnu kuhinju,...

Pored toga, u okviru teme „Moj kraj- top destinacija“, imaće i edukativno zabavni nastup od 12 do 15 minuta (na maternjem, a dijelom i na engleskom jeziku).

„Predstavnici škola imaju svoje štandove, a članovi žirija su predstavnik turističke agencije, profesor sa fakulteta, predstavnik hotela i profesor engleskog jezika“, saopštili su organizatori.

Predviđene su nagrade za tri najbolje grupe, kao i specijalna za najbolji štand, najbolji nastup i najbolji utisak. Pobjednici će biti proglašeni u ponedjeljak.

Tamičenje je otvorio ministar prosvjete Damir Šehović.

Bonus video: