Statis predao zahtjev MORT-u

Zahtjev koji su potpisali direktori HTP Miločer i Adritic properties predat je 4. jula Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) i odnosi se na lokaciju 1 u zahvatu hotelskog rizorta „Miločer“
63 pregleda 3 komentar(a)
Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.07.2018. 17:03h

Hotelsko turističko preduzeće „Miločer“ i kompanija „Adraitic properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa predali su zahtjev glavnom državnom arhitekti za davanje saglasnosti na idejno rješenje budućeg novog hotela „Kraljičina plaža“ u Miločerskom parku. To je urađeno, shodno novom Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Ovim je obnovljena procedura za dobijanje zelenog svjetla da se na mjestu stare „Kraljičine plaže“ izgradi dvaput veći hotel. Nova opštinska vlast u Budvi blokirala je prije godinu izdavanje građevinske dozvole smatrajući da se u Miločerksom parku ne smiju graditi stanovi za tržište.

Opština je tada i dobila svojstvo stranke u postupku i od tada je cijela procedura obustavljena.

Zahtjev koji su potpisali direktori HTP Miločer i Adritic properties predat je 4. jula Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) i odnosi se na lokaciju 1 u zahvatu hotelskog rizorta „Miločer“.

Urbanističko-arhitektonskim rješenjem koje je Vlada usvojila, na lokalciji 1. gdje se nalazi stari hotel „Kraljičina plaža”, kako piše u dokumentu, može da se gradi novi hotel čija će maksimalna bruto građevinska površina biti 22.058, a hotel ne smije u visini da ide više od 22 metra. Hotel bi imao 60 soba, a na parceli pored predviđena je i gradnja depadansa sa 66 apartmana za tržište. Gradnji stanova se protivi opština.

Bonus video: