Stigli novi čempresi: Da se vlast pokaje i sami ponovo zasade

Dvije sadnice koje su odnesene ispred Opštine namijenjene su predsjedniku opštine Bar, Dušanu Raičeviću i predsjedniku SO Bar Miću Orlandiću
10060 pregleda 13 komentar(a)
"Vijesti" donirale sadnice Baru: Kadić Bojanić i Kosović, Foto: Radomir Petrić
"Vijesti" donirale sadnice Baru: Kadić Bojanić i Kosović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.01.2019. 12:05h

Direktorica i glavni urednik "Vijesti", Marijana Kadić Bojanić i Srdan Kosović predali su, građanima Bara koji se protive sječi čempresa u dvorištu Gimnazije, donaciju "Vijesti" - deset sadnica čempresa.

Osam sadnica je stavljeno unutar uništenog gimnazijskog dvorišta, a dvije su ponijete ispred zgrade opštine Bar u povorci u kojoj su sa pištaljkama šetali građani.

Dvije sadnice koje su odnesene ispred Opštine namijenjene su predsjedniku opštine Bar, Dušanu Raičeviću i predsjedniku SO Bar Miću Orlandiću.

Ispred okupljenih građana, "Vijestima" se na donaciji zahvalio Miloš Pečurica koji je poručio "onima koji u opštini sjede ne možete vi sjeći koliko mi možemo da sadimo".

"Nećemo nikako odustati od naše borbe. Dva čempresa smo donijeli ovdje kod zgrade opštine, osam ih je ostalo na gradilištu i mislim da je vrijeme da se posade na istom mjestu gdje su bili stari čempresi", rekao je Pečurica.

Pečurica je poručio i da očekuju da gradske vlasti priznaju drešku i sami počnu da sade nove čemprese.

Direktorica "Vijesti", Marijana Kadić Bojanić zahvalila se okupljenima koji se protive sječi čempresa i izrazila nadu da će donacija i sadnice dati novu energiju.

"Šegom je brutalno presječena želja građana da sačuvaju zeleno srce grada i zato smo donirali barskim aktivistima deset mladih čemresa u znak novog i zelenijeg Bara u kojem će se uvažavati volja građana ali i zdrav razum. Vjerujem da će se nalogodavci sječe pokajati i usaditi novo drveće jer je to jedini pravi put. Šteta je već počinjena, ali može biti makar ublažena. Sve ostalo je neodgovorno ponašanje prema građanima i prirodi", kazala je Kadić Bojanić.

Glavni urednik ND "Vijesti", Srdan Kosović je kazao da kao Baranin i novinar želi da se prekine sa ovakvim nepočinstvima.

"Čast mi je da vam predam čemprese jer jedini način borbe protiv ove pošasti oličene u sječi čempresa jeste stvaranje nove vrijednosti i novog života. Najviše želim da vam čestitam na borbi koju ste dosad pokazali. Svaka čast i samo naprijed", poručio je Kosović okupljenima.

Učesnici su dvije sadnice predali službenicima opštine koji su ih prihvatili.

Prije pet dana u dvorištu barske Gimnazije je posječeno više od 80 stabala čempresa, nakon čega je uslijedila reakcija nezadovoljnih građana koji i danas, kao i prethodnih dana, negoduju zbog te odluke.

Danas se oglasila i Opština Bar iz koje je saopšteno da je predsjednik opštine Dušan Raičević naložio da se izvrši hitna kontrola gradilišta vrtića.

Bonus video: