Protestna šetnja u Nikšiću protekla mirno

I večeras, kao i prethodne večeri, građani su naizmjenično prelazili preko pješačkih prelaza na Trgu Save Kovačević usporavajući na taj način saobraćaj. Veliki broj policajaca i ove večeri bio je kod kružnog toka ali je večeras šetnja prosla bez ikakvih incidenata
22715 pregleda 11 komentar(a)
Nikšić večeras, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić večeras, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.12.2019. 20:44h

Nakon molebana koji je služen u Hramu Svetog Vasilija u Nikšiću i kome je prisustvovao veći broj građana, nekoliko stotina njih krenulo je u protestnu šetnju izražavajući na taj način revolt zbog Zakona o vjeroispovjesti koji je usvojen.

I večeras, kao i prethodne večeri, građani su naizmjenično prelazili preko pješačkih prelaza na Trgu Save Kovačević usporavajući na taj način saobraćaj. Veliki broj policajaca i ove večeri bio je kod kružnog toka ali je večeras šetnja prosla bez ikakvih incidenata.

Građani su skandirali, "Milo lopove, ne damo ti svetinje", "Budite Miloje, bacite štitove", pjevali kosovske pjesme, ali i crnogorske, poput "Oj svijetla majska zoro".

Nakon nešto duže od pola sata mirne šetnje uputili su se do glavnog gradskog Trga gdje im se obratio Marko Kovačević, PR Demokratskog fronta.

Pošto je po društvenim mrežama kružio poziv "pravim Crnogorcima da se večeras u 19h časova okupe kod spomenika ispod Trebjese i pokažu da u Nikšiću ne mogu da se pjevaju srpske pjesme", Kovačević je kazao da su "odnijeli još jednu pobjedu nad Montenegrinima, kojih nije bilo, i pokazali da u gradu pod Trebjesom se pjevaju srpske i prave crnogorske pjesme i poštuju prave vrijednosti".

Kako je kazao treću noć zaredom pobijedili su Mila i sve one koji su izašli iz njegovog šinjela i pokazali da su spremni da svetinje brane i odbrane.

Kovačević je kazao da je Mitropolija zadovoljna odlucnošću Nikšićana da brane vjeru i crkve i pozvao sve da se u miru raziđu i ujutro dođu u Hram u 9 sati kada će biti služena sveta liturgija nakon koje će biti saopštena odluka episkopskog savjeta.

Kovačević je kazao da je večeras policija bila mnogo mirnija "jer se Milo prepao da se ne pojavi jos neki Miloje".

Galerija

Bonus video: