Suspendovana službenica MUP-a: Bugarin okupljene u Nikšiću nazvala ovcama

Iz MUP-a su kazali da je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti pokrenut i protiv Kristine Đukanović
40012 pregleda 96 komentar(a)
Nikšić, Sabor Mitropolije crnogorsko primorske protiv usvajanja Predloga zakona  o slobodi vjeroispovjesti, Foto: Boris Pejović
Nikšić, Sabor Mitropolije crnogorsko primorske protiv usvajanja Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti, Foto: Boris Pejović

Službenica Ministarstva unutrašnjih poslova Sandra Bugarin od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ona je suspendovana do okončanja disciplinskog postupka, kazali su “Vijestima” iz resora Mevludina Nuhodžića, u vezi sa istupom Bugarin, koja je u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk učesnike skupa u Nikšiću nazvala “ovcama”.

“Povodom istupa i izraženih neprimjerenih stavova i komentara na ličnom Fejsbuk profilu službenice MUP-a Sandre Bugarin, načelnice Direkcije za azil u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, obavještavamo vas da je ministar unutrašnjih poslova, preduzimajući mjere iz svoje nadležnosti, protiv navedene pokrenuo postupak za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti. Službenica Bugarin, takođe, od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ista je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka”, kazali su “Vijestima” iz tog resora, dodajući i da će u konkretnom slučaju Uprava policije preduzeti aktivnosti iz djelokruga svoje nadležnosti. Nuhodžić je “Vijestima” rekao da je preduzimanje navedenih aktivnosti “smatrao ličnom moralnom i profesionalnom obavezom”.

“Jer smo građanima dužni poštovanje i uvažavanje u svim situacijama, pa i kada ne dijelimo ista uvjerenja”, kazao je on.

Sandra Bugarin je u objavi povodom okupljanja vjernika na saboru u Nikšiću u subotu, na Fejsbuku napisala “Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod - ovce koje su pohrlili u Nikšić!".

Nakon toga, ona je objavila i izvinjenje.

Iz MUP-a su kazali da je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti pokrenut i protiv Kristine Đukanović, službenice Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Đukanović se uključila u diskusiju koju je pokrenula Bugarin i na njene navode napisala da su "razni ljudi otišli sa raznim motivima". Dodala je i da vjeruje da ih je najmanje pošlo zbog dvojice koju Bugarin pominje u komentaru, te piše da se bar nada da je tako" .

“Napominjem da lični stavovi zaposlenih ne predstavljaju i stavove organa - naprotiv, oštro osuđujem svaki oblik širenja netolerancije i netrpeljivosti”, kazao je Nuhodžić.

Bonus video: