Suština bez forme je mršava suština

Od 20-ak pasusa odluke o smjeni bivše dekanice, o vašim "problemima u vezi sa funkcionisanjem fakulteta" govori se u ukupno četiri, na samom kraju. Jasno je da je suština odluke bila u onoj većina pasusa, prije vaših zahtjeva
965 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Foto: Savo Prelević
Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Foto: Savo Prelević

Poštovano Vijeće studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo,

Drago mi je što je moja nenamjerna omaška u prethodnom odgovoru isprovocirala da saznam da bar znate na kojem fakultetu studirate, kad već malo znate o njegovom istorijatu.

Da pređemo na činjenice:

"Vijesti" jesu izvještavale o vašem protestu (na portalu vijesti.me istog dana, 19. februara, a narednog u štampanom izdanju, sa sve vašim zahtjevima i procjenom rada sad već bivše dekanice). Da bi nešto imalo suštinu, u koju navodno "Vijesti" nijesu zalazile "jer nijesu imale interes", mora da ima i formu.

Vaša je bila čak dva dana bojkota nastave, kako sami kažete, u 20 dana. (Vjerujem da oštrijeg otpora studenata nije bilo posljednjih decenija u Crnoj Gori, a slabi su izgledi da će ovako oštrog otpora ponovo biti. Dva bojkota nastave u roku od 20 dana je zaista nešto, čestitam!). Vječna tragedija, kako kažete, našeg društva ili ne, neka prosude čitaoci.

S obzirom na tu činjenicu, ne znam kako očekujete da neko zađe u suštinu, ali dobro. Valjda je suština, pored vaših pobrojanih (i ne nebitnih, ali ne i najbitnijih) zahtjeva, i jadan studentski standard, jezivo niski iznosi studentskih kredita, opasno tijesni studentski domovi i biznis prodaje soba u njima, loša hrana u menzi, neadekvatna oprema za nastavu, hiljade diplomaca na biroima rada... Zaustaviću se ovdje jer je očigledno da imamo suprotan doživljaj suštine studentskih problema.

Od 20-ak pasusa odluke o smjeni bivše dekanice, o vašim "problemima u vezi sa funkcionisanjem fakulteta" govori se u ukupno četiri, na samom kraju. Jasno je da je suština odluke bila u onoj većina pasusa, prije vaših zahtjeva.

Ne bih vas duže zadržavala. Uskoro će kolokvijumi. A i morate se pripremiti za studentske izbore na fakultetu (redovne ili vanredne, svejedno, da ne zalazimo u suštinu, znate već o čemu govorim).

"Vijesti" ovim završavaju dalju polemiku sa Studentskim vijećem FTH i Univerzitetom Crne Gore na ovu temu.

Bonus video: