Šut i otpad istovaruju uz groblja u Đuraševićima

Građane koji su prekjuče došli na grobje Sv. Ivana da obiđu počivališta svojih preminulih, zaprepastio je veoma ružan i neprimjeren prizor svakakvog otpada na samo dvadestak metara od najbližih grobova
800 pregleda 0 komentar(a)
Šut na par metara od groblja, Foto: Čitalac "Vijesti"
Šut na par metara od groblja, Foto: Čitalac "Vijesti"

Nepoznati počinioci deponovali su veću kolinu šuta i raznog građevinskog otpada u neposrednoj blizini katoličke crkve i groblja Sv. Ivana, odnosno pravoslavne crkve i groblja Sv.Jovana u Đurađeviima kod Tivta.

Građane koji su prekjuče došli na grobje Sv. Ivana da obiđu počivališta svojih preminulih, zaprepastio je veoma ružan i neprimjeren prizor svakakvog otpada na samo dvadestak metara od najbližih grobova.

O tome su oni juče obavijestili krtoljskog župnika, Mjesnu zajednicu Krtoli, Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju Opštine Tivat i zatražili da se otpad odmah ukloni.

Savo Klakor iz MZ Krtoli „Vijestima“ je rekao da su nesavjensi pojedinci iskoristili i zloupotrebili akciju MZ koja je nedavno, prilikom širenja puta kroz selo Đuraševići, dio kamenog i zemljanog iskopa, nasula uz trasu puta oko crkava Svetog Ivana i Svetog Jovana, a koji je tom prilikom i asftaltiran zahvaljujući dogovoru mještana i kompanije „Bemaks“ koja je nedaleko odavde izvodila radove na gradnji nove MR 1 pristupne saobraćajnice za kompleks Luštica Bay.

„Namjera nam je bila da kamenim i zemljanim iskopon sa trase širenja puta kroz selo, naspemo i dio terena uz tek asfaltiranu saobraćajnicu kod crkava, i time dobijemo prostor za još jednu kolovoznu traku ili parkiranje automobila. Već imamo dogovor sa firmom „Braća Magud“ iz Grblja koja nam je u dosta navrata do sada pomogla u sličnim akcijama u Krtolimna, da oni poravnaju taj materijal i tamponiraju tako napravljen novi prostor uz put, ali je neko nesavjestan u međuvremenu to iskoristio i zloupotrebio, odvezavši na tu lokaciju i bespravno odloživši više kubika šuta i otpadnog građevinskog materijala. Imamo neke naznake ko bi mogao biti počinilac i sigurno je da ćemo tako neodgovoran odnos prema mjestu koje je veoma važno za građane i vjernike obiju konfesija što žive u Krtolima, spriječiti i ukloniti nelegalno deponovani otpad.“- kazao je Klakor.

Direktor Direkcije za inspekcijske poslove Opštine Tivat Jovica Stojković najavio je da će Komunalna inspekcija i Komunalna policija odmah reagovati, obići teren i kazniti odgovorne.

Bonus video: