Tanja Bošković otvorila 44. Izložbu cvijeća u Herceg Novom

Prisutni na Izložbi mogu da vide veliki broj različitih vrsta cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica južnog voća...
1028 pregleda 1 komentar(a)
Tanja Bošković na otvaranju, Foto: Slavica Kosić
Tanja Bošković na otvaranju, Foto: Slavica Kosić

Više od trideset proizvođača predstavilo se na tradicionalnoj manifestaciji Izložba cvijeća koja se održava u okviru Praznika mimoze.

”Divno je što građani Herceg Novog, pa i ja, njegujemo cvijeće, što dočekujemo sa ljubavlju naše goste, kad god došli dobro ste došli vi koji njegujete cvijeće, koji volite cvijeće i koji ovaj grad činite gradom cvijeća”, poručila je glumica Tanja Bošković na otvaranju manifestacije i poručila "da je nešto najljepše kada je cvijet simbol grada".

“Prisutni na Izložbi mogu da vide veliki broj različitih vrsta cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica južnog voća, pa čak i biljku mesožderku, minijaturne cvijetne breskvice, nove vrste orhideja i drugih sorti koje su veoma zanimljive", kaže organizatorka Jovanka Matković.

Cvjećara je manje nego što je prvobitno planirano jer su neki imali problema sa prelaskom granice, a drugima nije odgovarao termin, objasnila je Matković.

Pored cvjećara, na izložbi se predstavljaju i neki od učesnika nedavnog Sajma suvenira i eko hrane.

Organizaciju Izložbe cvijeća podržali su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, JUK “Herceg Fest”, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a KUD “Sloga” iz Đenovića je ustupilo svoje nošnje učesnicima otvaranja.

Izložba cvijeća biće otvorena do nedjelje do 19 sati.

Bonus video: