Tivat dobija novih 440 info-tabli na 85 lokacija

Postojeća turističko informativna signalizacija na teritoriji Opštine Tivat je postavljena 2005. godine na osnovu Projekta turističko informativne signalizacije koju je izradio MonteCEP
602 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od primjera signalizacije, Foto: Siniša Luković
Jedan od primjera signalizacije, Foto: Siniša Luković

Tivat će uskoro dobiti novu turističko-informativnu signalizaciju sa ukupno 440 informativnih tabli na poluportalnim nosačima na ukupno 85 lokacija širom te opštine.

Poziv za javno nadmetanje u otvorenom postupku javne nabavke, za nabavku i ugradnju turističke signalizacije je objavljen 23. jula a otvaranje je zakazano za 14. avgust. procijenjena vrijednost posla je 40 hiljada eura – saopšteno je juče iz Opštine Tivat koja finansira ovaj projekat.

Izvođač je dužan daobezbijedi, dopremi i montira turističko-informativne table sa retroreflektujućom folijom klase 2, na aluminijumskoj podlozi. Nove, putokazno turističko – informativne table u Tivtu projektovane su u skladu sa Pravilnikom o sadržaju i načinu isticanja turističke signalizacije na putevima, a korišćeni su i primjeri dobre prakse iz okruženja.

Postojeća turističko informativna signalizacija na teritoriji Opštine Tivat je postavljena 2005. godine na osnovu Projekta turističko informativne signalizacije koju je izradio MonteCEP. Tada su projektovana ukupno 324 znaka putokazne signalizacije.

Postojeća turističko - informativna signalizacija je u relativno lošem stanju, dio postavljenih znakova turističke signalizacije je neupotrebljiv i ne vrši funkciju, neki znakovi nedostaju, neki su oštećeni, neki zaklonjeni, neki su projektovani mimo standarda i kao takvi postavljeni. Pored toga u međuvremenu je došlo do izmjene u sadržajima, kao i do izmjene režima saobraćaja na pojedinim djelovima ulične mreže, što je sve nametnulo potrebui detaljne obnove turističke signalizacije na čitavom podrulčju najmanje opštine u Boki Kotorskoj.

Bonus video: