Tivat: Volonteri pod nadzorom opštine posjećuju građane

Pravo na dostavu namirnica putem servisa imaju osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, osobe otežanog kretanja, trudnice, slabovide osobe i druge rizične kategorije.
2401 pregleda 0 komentar(a)
Volonter, Foto: Opština Tivat
Volonter, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat od juče organizuje dostavu hrane i drugih namirnica građanima iz rizične grupe – samohranim osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima i nemoćnim osobama.

„Korisnici geronto-programa već su zbrinuti i lica u stanju teške socijalne potrebe već su zbrinuti servisom OO Crveni krst. Sistem pokriva teritoriju cijele opštine. Akcija ima za cilj da osobe po kojih je korona virus najveći rizik ostanu u svojim domovima a da namirnice dobiju na efikasan i brz način.“- saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave.

Volonterski dostavni servis koji je organizivan pod okriljem opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje, počeo je sa radom juče u 9 časova i funkcionisaće sve dok bude aktuelna epidemiološka situacija. Dostava će biti isporučivana svakog dana izuzev nedjelje, ali će telefonski centar raditi za građane 24 sata dnevnio.

Pravo na dostavu namirnica putem servisa imaju osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, osobe otežanog kretanja, trudnice, slabovide osobe i druge rizične kategorije.

"Način funkcionisanja dostave je da korisnici pozivaju telefonom telefonski centar, ostavljaju potrebne lične podatke i volonterima govore koje su namirnice potrebne. Potom ih volonteri obilaze, preuzmu porudžbu u pismenoj formi i novac i odu u nabavku. Period u kojem je moguće naručiti namirnice je od 9 do 19 sati a isporuka se obavlja u istom periodu. Telefonski centar radi 24 časa dnevno za sve informacije. Korisnici plaćaju namirnice po cijeni u tržnom centru, bez dodatih troškova na ime dostave jer volonteri rade besplatno.“- saopšteno je iz Opštine Tivat.

Moguće je naručiti do 15 namirnica u najvećoj pojedinačnoj težini do dva kilograma. Nije moguće naručiti alkohol, niti druge proizvode sa liste “luksuznih roba”.

Brojevi telefona oppštinskog Tima za zaštitu i spašavanje su 032 671 318 i 069 351 251.

Bonus video: