Tuški put: Fekalije se izlivaju danima, prijeti zaraza

„Stanari zgrade, gaze po tome i preko obuće, bakterije ili zaraza mogu da se unesu u stan”
109 pregleda 1 komentar(a)
fekalije, Tuški put, Foto: Luka Zeković
fekalije, Tuški put, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.02.2017. 19:22h

U Ulici 4. jula na Tuškom putu u Podgorici, iz poslovnog prostora na broju 45 danima se izlivaju fekalije, a stanarima prijeti zaraza. Ispred zgrade se od fekalija napravila lokva, a stanari kažu da je poslovni prostor vlasništvo Ministarstva odbrane, koje ga je rentiralo ranije, ali sada je zaključan.

Reporter „Vijesti” vidio je juče da iz poslovnog prostora izlaze fekalije, rešetka ispred plivala je u tečnosti.

Upravnik ulaza, koji se nalazi pored tog poslovnog prostora, Dragan Stošić kazao je „Vijestima” da postoji velika opasnost od zaraze.

“Stanari ove zgrade, vjerovatno i drugih ugaze u to, pogotovo noću kada se ne vidi i preko obuće, tako da bakterije ili zaraza mogu da se unesu u stan”, istakao je Stošić.

On je kazao da su zvali nadležne inspekcije, Ministarstvo odbrane, ekipe gradskih preduzeća su dolazile, ali nijesu mogle da uđu, jer je prostor zaključan.

“Veliki problem je da dođemo do ključa od poslovnog prostora, da bi nadležni mogli da pogledaju šta je problem i zbog čega dolazi do izlivanja”, kazao je Stošić.

On je rekao da imaju nagovještaj da će danas moći da otvore taj poslovni prostor, da bi radnici Agencije za stanovanje vidjeli u čemu je problem.

Jedan od stanara je kazao da su se ispred zgrade i iz drugog poslovnog prostora ranije izlivale fekalije.

“Tu je bio ranije frizerski salon, žena koja ga je držala bila je na mukama od izlivanja, međutim to je nekako riješeno, problem je saniran. Vlasnica je salon zatvorila, vjerovatno zbog tog problema”, kazao je stanar.

Bonus video: