Tužilaštvo pokrenulo postupak u vezi afere Snimak

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca rekao je da su za te predmete određeni iskusni tužioci
64 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2013. 20:12h

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković potvrdio je da je tužilaštvo pokrenulo postupak u vezi Afere Snimak.

Vučković je to kazao prilikom potpisivanja memoranduma o saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, Vrhovnog državnog tužilaštva i NVO Građanska alijansa, čiji je cilj unaprjeđenje zaštite od mučenja, nečovječnog i ponižavajućeg postupanjima sa licima zadržanim u policiji.

"Mislim da je u osnovnom tužilaštvu devet predmeta protiv više lica i jedan predmet kod osnovnog državnog tužioca u Pljevljima. U tim predmetima se dnevno ažurno postupa. U pitanju je veliki broj dokaznih radnji koje treba preduzeti, veliki broj lica koje treba saslušati i učiniti brojne privjere kod državnoh organa i drugih istitucija", rekao je Vučković.

On se osvrnuo na primjer predmeta u tužilaštvu u Pljevljima.

"U periodu između 5-6. maja, pa negdje do polovine mjeseca, neophodno je bilo saslušati 105 svjedoka. Predmet je u operativnoj fazi sve se činjenice detaljno provjeravaju, koriste se svi mehanizmi i kontrole, i gdje god bi primijetili i imali osnovne sumnje za to, uključujući mehanizme upravnog inspekcijskog nadzora", rekao je Vučković

TV prilog: Svetlana Đokić

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca rekao je da su za te predmete određeni iskusni tužioci, kako bi se maksimalno ažurno postupilo.

"Zbog toga su rasterećeni od drugih predmeta u budućoj raspodjeli poslova, tako da se zaista nadam i procjenjujem da to neće biti neki rad u nedogled jer zaista nastojimo da dođemo do konkretnog rezultata", zaključio je Vučković.

Tužilaštvo će se na kraju izjasniti da li je neko u okviru afere Snimak počinio krivično djelo.

Galerija

Bonus video: