TV Atlas suspendovao šemu: Nelojalna konkurencija uništava CG medije

To, kako smatraju, nije situacija sa kojom se suočila samo RTV Atlas već i kolege iz drugih crnogorskih TV stanica
171 pregleda 0 komentar(a)
atlas TV, Foto: Youtube screenshot
atlas TV, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 26.09.2016. 19:27h

Televizija (TV) Atlas prinuđena je da od danas suspenduje aktuelnu programsku šemu, saopštili su iz te medijske kuće, navodeći da rade na novoj koncepciji koja će biti prilagođena uslovima na tržištu i novim digitalnim trendovima.

“Kao što smo i ranije upozoravali, komercijalni mediji neodrživi su na crnogorskom tržištu, kako zbog nelojalne konkurencije tako i usled ostalih uslova na tržištu koji ograničavaju rad crnogorskih televizijskih emitera”, navodi se u saopštenju TV Atlas.

To, kako smatraju, nije situacija sa kojom se suočila samo RTV Atlas već i kolege iz drugih crnogorskih TV stanica.

Kako su poručili, cilj Atlas Grupe je od osnivanja RTV Atlas bio da, kroz fer i balansirano izvještavanje, prije svega o temama važnim za javni interes, doprinose vrijednostima koje smatraju važnim za evropsku, modernu i transparentnu Crnu Goru.

“Nadamo se da smo doprinijeli ostvarenju pravih vrijednosti u društvu, zbog čega dugujemo zahvalnost svim zaposlenima u TV Atlas. Imali smo profesionalnu ekipu i kvalitetan sadržaj, ali oni koji su to morali da prepoznaju nijesu to učinili. Mi više ne želimo nastavljati unaprijed izgubljenu bitku", ističu iz te medijske kuće.

Kako dodaju, rade na novoj koncepciji RTV Atlas koja će biti prilagođena uslovima na tržištu i novim digitalnim medijskim trendovima.

Zaposleni odlučili da ne proizvode program

Informativni program Atlas televizije od danas neće biti emitovan, jer menadžment te medijske kuće nije ispoštovao dogovor o dinamici isplate zaostalih zarada zaposlenima, saznaje agencije MINA.

Informativna redakcija je prije dvije sedmice obustavila rad, ali je nakon dogovora sa menadžmentom i isplate jedne od pet zaostalih zarada odlučila da nastavi da radi.

Dogovor je bio da se 26. septembra isplati još jedna zarada, ali je danas saopšteno da to nije moguće iz finansijskih razloga.

Nakon toga, zaposleni su odlučili da ne proizvode program i saopštili da traže da im se isplate sve zaostale zarade.

Bonus video: