U 11 ispred Vlade: Protest zbog napada na Lakić

509 pregleda 30 komentar(a)
Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.05.2018. 06:24h

Novinari, građanski aktivisti i građani okupiće se danas u 11 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u znak protesta zbog napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić.

Lakić je ranjena sinoć ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) pozvalo je kolege da se okupe u 11 sati ispred Vlade u znak protesta zbog još jednog u nizu napada na novinare, ovaj put ponovo na koleginicu Lakić.

"Bezbroj nerazjašnjenih napada, od kojih neki I ubrzo zastarjevaju, kao posljedicu imaju atmosferu gdje sačekuša novinaki ispred zgrade nije ništa neobično iako je već viđeno. Zabrinutost je tim veća jer se ovaj put koristi oružje, što je do sada bio slučaj samo prilikom ubistva Duška Jovanovića", navodi se u saopštenju DPNCG.

Podsjetili su da su Evropska komisija i Evropski parlament ponovo potencirali potrebu efikasnijih istraga napada na novinare.

"Tražimo da policija i tužilaštvo ulože napore i otkriju sve napadače na novinare, posebno na Lakić za čiju bezbjednost strahujemo. Ovo je još jedan od dokaza da napadači treba da budu kažnjeni maksimalnim kaznama, bez obzira da li na osnovu postojećeg ili uvođenja posebnog krivičnog djela. Neka Ministarstvo pravde kao predlagač izmjena KZ ozbiljnije razmotri tu mogućnost iako je tvrdilo da je to nemoguće", navodi se u saopštenju DPNCG.

Bonus video: