U Baru spremaju "Pohod u planine"

610 pregleda 0 komentar(a)
Tusristicki agenti obilaze Stari grad, Foto: TO Bar
Tusristicki agenti obilaze Stari grad, Foto: TO Bar

Turistička organizacija Bar pokreće akciju “Pohod u planine” čiji su ciljevi popularizacija aktivnog odmora u zaleđu ove opštine i promocija prirodnih i kulturnih atrakcija na obalama Jadranskog mora i Skadarskog jezera. Akcija će biti organizovana za predstavnike turističke privrede Crne Gore, prvenstveno predstavnike turističkih agencija, lokalnih turističkih organizacija, Nacionalne turističke organizacije, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, NP “Skadarsko jezero” i drugih relevantnih institucija.

U susret ovoj akciji, TO Bar je danas organizovala obilazak Starog grada Bara sa stručnim vodičem za predstavnike barskih turističkih agencija. Inicijativa za ovu aktivnost je pokrenuta na sastanku sa turističkom privredom "kada je i iskazana potreba za dodatnom edukcijom o ovom kulturno-istorijskom dobru Crne Gore".

"Nakon obilaska Starog grada predstavljena je i gastro ponuda gdje su predstavnici turističkih agencija imali prilike da se upoznaju sa ovim aspektom turističke ponude koja predstavlja sastavni dio obilaska Starog grada. Posjeta je organizovana uz podršku Kulturnog centra Bar, a bili su prisutni predstavnici turističkih agencija Riva Travel, Jadrantours, Parus, Ave Tours, Connectours, Andra Travel i Allegra krstarenja", saopštili su iz TO Bar.

Bonus video: