U Kolašinu počeli radovi na modernizaciji gradskih saobraćajnica

Novac, objasnio je predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović, obezbijeđen je od Uprave javnih radova, a na osnovu Ugovora za unaprjeđenje infrastrukture za ovu godinu
2017 pregleda 6 komentar(a)
Počeli radovi, Foto: Opština Kolašin
Počeli radovi, Foto: Opština Kolašin

Prva faza modernizacije gradskih saobraćajnica počela je danas, a kako je rekao predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović, taj posao će obaviti preduzeće Crnagoraput. Vrijednost radova, kojima će biti obuhvaćeno 12 ulica, je 105.000 eura. Taj novac, objasnio je Bulatović, obezbijeđen je od Uprave javnih radova, a na osnovu Ugovora za unaprjeđenje infrastrukture za ovu godinu.

U prvoj fazi, između ostalog, biće sanirane i ulice 13.jula, Boška Rašovića, Dunje Đokić, Milivoja Bulatovića, Generala Anđelića...

Predsjednik Opštine se nada da će radovi biti okončani dok ne počne loše vrijeme.

"Radovi koji su danas počeli su oni za koje je Opština raspisvala tendere. Smisao razvoja grad je, prema našem mišljenju, sređivanje infrastrukture. Nastavićemo radove, a u toku su još neki tenderi. Želja nam je i da nastavimo asfaltiranje sobraćajnica u prigradskom dijelu, ali i lokalne puteve", rekao je on.

Prema Bulatovićevim riječima, predstoji i asfaltiranje četiri kilometra lokalnog puta od Cerovice prema Liješnju, za koji je 150.000 eura je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, a 50.000 Opština. Taj posao, najavio je on, počeće čim bude završen tender, , a Bulatović se nada da će biti završeni tokom jeseni.

Na teder za izvođača radova druge faze modernizacije kolašinskih ulica, koji je raspisla Uprava javnih radova i koji je završen prije par dana, prema informacijama koje imaju u lokalnoj upravi, niko se nije javio. No, kako je saopštio direktor Komunalnog preduzeća Milivoje Bulatović, iz Uprave su obećali da će tender biti ponovljen.

Bulatović je objasnio da će druga faza obuhvatiti 10 saobraćajnica i da je vrijednost tih radova 150.000 eura.

Bonus video: