U Nikšiću održano street workout & calisthenics takmičenje

Ovogodišnje takmičenje obuhvatalo je pet disciplina podijeljenih u dvije kategorije – ispod 18 i preko 18 godina starosti, a od prošle godine takmiče se i veterani
2808 pregleda 1 komentar(a)
Učesnici street workout & calisthenics takmičenja, Foto: Privatna arhiva
Učesnici street workout & calisthenics takmičenja, Foto: Privatna arhiva

Na četvrtom takmičenju u street workout & calisthenics disciplinama, koje je održano u Nikšiću, učestvovalo je 40 takmičara.

Najmlađi takmičar bio je petnaestogodišnji Matija Mustafić, a najstariji, Momir Pavićević, koji ima četiri decenije više od Mustafića.

Takmičenje, koje su organizovali gimnastički klub “Montenegro Street Workout” i Ekološko udruženje mladih “Zeleni centar” Nikšća, održano je u prvom street workout parku pod Trebjesom koji je prije pet godina izgradio “Zeleni centar”.

“Upravo godišta najmlađeg i najstarijeg takmičara su pravi pokazatelj da calisthenics-om mogu svi da se uspješno rekreativno bave. Na ovogodišnjem takmičenju oboreni su i rekordi u nekoliko disicplina”, kazao je Miloš Džiknić, direktor “Zelenog centra”.

Ovogodišnje takmičenje obuhvatalo je pet disciplina podijeljenih u dvije kategorije – ispod 18 i preko 18 godina starosti, a od prošle godine takmiče se i veterani.

“Cilj takmičenja je promocija calisthenics treniranja i zbog toga se najviše pažnje daje vježbama sa ponavljanjima kako bi se mogao prijaviti, aktivirati i motivisati što veći broj mladih da se bave ovom vrstom sporta”, istakao je Džiknić.

Pobjednici najatraktivnije discipline freestyle (slobodni stil u gimnastici), u kategoriji preko 18 godina, su Goran Tomanović, Filip Brković i Boris Martinović, dok su u mlađoj kategoriji prva tri mjesta zauzeli Krsto Premović, Matija Mustafić i Špiro Mugoša.

U disciplini zgibovi, u kategoriji preko 18 godina, prva tri mjesta pripala su Muameru Orahovcu, Filipu Brkoviću i Radulu Ceroviću, a u mlađoj kategoriji najbolji su bili Ivan Boljević, Krsto Premović i Enis Krnić.

Orahovac je bio prvi i u disciplini propadanje na razboju, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Radomir Gagović i Saša Ražnjatović. U istoj disciplini, ali u kategoriji ispod 18 godina, najbolji je bio Abidin Orahovac, dok su Ivan Boljević i Enis Krnić zauzeli drugo, odnosno, treće mjesto.

Dame su se takmičile samo u disciplini trbušnjaci. Prošlogodišnja pobjednica Bojana Pržić i ove godine je zauzela prvo mjesto, dok su drugo i treće osvojile Sofija Đukanović i Anđela Nikčević.

Veterani su se oprobali u disciplini zgibovi. Saši Ražnatoviću pripalo je prvo mjesto, a najstarijem takmičaru, Momiru Pavićeviću, drugo.

Da sve protekne u najboljem redu pobrinule su se sudije, Nikola Lončarević, Stanko Baucal, Nikola Agramović i Marko Đukanović.

Bonus video: