U Pljevljima održana Fly fishing akademija

Organizatori Mušičarske akademije su poklonili štap za mušičarenje Darisu Džidiću najmlađem učesniku iz Pljevalja, a učesnicima zahvalnice
271 pregleda 0 komentar(a)
Sa akademije, Foto: Goran Malidžan
Sa akademije, Foto: Goran Malidžan

U Sportskom centru Ada u Pljevljima održana je Fly fishing akademija, koja je okupila oko 40 zainteresovanih pljevaljskih ribolovaca. Njima je prezentovana fly fishing tehnika, kroz teoretska predavanja o mušičarenju i opremi za ovaj vid sportskog ribolova, osnove izrade mušica sa praktičnim dijelom, kao i osnove zabacivanja u mušičarenju. Predavači su bili crnogorski mušičari i reprezentativci u fly fishingu, kao i vezači mušica Ivica Rajković, Radule Mićović, Bogdan Marković, Radovan Krković i Petar Vučinić.

Organizatori Mušičarske akademije su poklonili štap za mušičarenje Darisu Džidiću najmlađem učesniku iz Pljevalja, a učesnicima zahvalnice.

Osnivači Mušičarske akademije CG su SRK „Kolašin“, SRFFK „Ravnjak“, SRK „Lim“ i SRFFK „Maniro“. Akademija je organizovan u saradnji sa SRK „Lipljen“, koji je bio domaćin ovog događaja.

Mušičarenje spada u najsportskiju tehniku ribolova, koja je najviše povezana sa poznavanjem prirode i dešavanja u vodi i na vodi, i entomologije kao nauke.

Iz SRK „Lipljen“ su saopštili da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti ovoj tehnici, kroz promovisanje motoa „Uhvati i pusti“ i preko formiranja Fly fishing revira u Rabitlju.

Bonus video: