"U Podgorici crveni meteoalarm, ekipe službi i preduzeća dežurne 24 časa"

"Ekipe "Čistoće" radile su na poslovima uklanjanja lišća sa javnih površina. Ručno čišćenje – metenje javnih površina i uklanjanje velikih količina opalog lišća, obavlja se intenzivno već par dana, a grupe radnika raspoređene su u svim djelovima grada"
2619 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović

Zbog crvenog meteolarma ekipe gradskih službi i preduzeća u Podgorici dežurne su 24 časa i nastaviće sa dežuranjem sve dok ne dođe do stabilizacije vremenskih uslova, saopšteno je danas iz Glavnog grada Podgorica.

"Ekipe "Putevi" su do sada imali intervenciju na čišćenju odrona na putnom pravcu Vranjske njive – stari put za Danilovgrad, a trenutno rade na iskopu drenažnog kanala u Ulici Vladimira i Kosare, kao i na uklanjanju odrona i čišćenju saobraćajnice u Mosorskoj ulici. Ekipe "Čistoće" radile su na poslovima uklanjanja lišća sa javnih površina. Ručno čišćenje – metenje javnih površina i uklanjanje velikih količina opalog lišća, obavlja se intenzivno već par dana, a grupe radnika raspoređene su u svim djelovima grada. Pored ovih aktivnosti, shodno operativnom planu, uz angažovanje mehanizacije ekipe su redovno angažovane i na čišćenju nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontenjera, a pražnjenje kontenjera se vrši shodno utvrđenoj dinamici", navodi se u saopštenju Glavnog grada Podgorica.

U saopštenju se dodaje da su obilne padavine i jak vjetar izazvali štete na javnim zelenim površinama.

"Ekipe "Zelenila" za vandredne situacije su i dalje na terenu i rade na otklananju šteta kako bi se građanima omogućilo nesmetano kretanje trotoarima i saobraćajnicama. Juče i danas ekipe su djelovale na 13 lokacija gdje je izvršeno uklanjanje sedam oborenih stabala i sedam odvaljenih grana, a sa dvije lokacije uklonjeni su odvaljeni djelovi stabala. "Zelenilo" je u prethodnom periodu počelo sa aktivnostima na pripremi zimske sezone (sječi suvih i oboljelih stabala sklonih padu, podizanju krošnje, sječi suvih grana, orezivanju i dr.) i u narednom periodu će nastaviti sa istim kako bi se izbjegli slični scenariji", kazali su iz Glavnog grada Podgorica.

Naveli su i da su sve službe Glavnog grada bez pauze na terenu i održavaju nesmetano funkcionisanje u gradu tokom vremenskih nepogoda.

"Kako bi svi zaposleni u gradskim službama i preduzećima koji su ovih dana na terenu mogli da obave svoj posao, apelujemo na sve građane da ne parkiraju svoja vozila tako što će onemogućiti prilaz gradskoj infrastrukturi, već da to čine na obilježenim javnim parkiralištima", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada Podgorica.

Bonus video: