U Podgorici uručeni ključevi stanova zaposlenima u bezbjednosnom sektoru

Gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da mu je posebno zadovoljstvo što će u zgradi živjeti oni koji su u poslednjih 20 godina bili na prvoj liniji odbrane
6303 pregleda 4 komentar(a)
Danas u Podgorici, Foto: Jelena Jovanović
Danas u Podgorici, Foto: Jelena Jovanović

U podgoričkom naselju Stari Aerodrom danas su uručeni ključevi stana zaposlenim u bezbjednosnom sektoru.

Njih 288 zaposlenih u Upravi policije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji stanove su kupili po povoljnim uslovima u stambenom objektu Sindikata bezbjednosnih institucija.

Predsjednik tog Sindikata Mladen Šuškavčevič zahvalio se na podršci Vladi, gradonačelniku Glavnog grada Ivanu Vukoviću, ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću i direktorima bezbjednosnih institucija. Kazao je da je za poslednje dvije godine Sindikat riješio stambeno pitanje za 507 zaposlenih.

Vuković je kazao da je Glavni grad izgradnju ove zgrade pomogao oslobađanjem plaćanja komunalnih taksi vrijednih oko 980.000 eura. Vuković je dodao da mu je posebno zadovoljstvo što će u toj zgradi živjeti oni koji su u poslednjih 20 godina bili na prvoj liniji odbrane.

podgorica
Danas u Podgorici(Foto: Jelena Jovanović)

Nuhodžić je kazao da je današnji dan za oko 300 službenika najradosniji u životu, jer rješavaju stambeno pitanje. Ministar unutrašnjih poslova kazao je da je Vlada u ovom mandatu riješila stambeno pitanje po povoljnim uslovima za oko 3.000 ljudi.

"Izgradnjom stanica za pripadnike bezbjednosnih službi država ukazuje poštovanje onima koji brinu o sigurnosti države i društva", rekao je Nuhodžić.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da je projekat izgradnje stambenog objekta za pripadnike službi bezbjednosti (Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije), na urbanističkim parcelama Konik - Stari Aerodrom, jedan od najvećih projekata stambene solidarne gradnje u Crnoj Gori koji je do sada građen za državne službenike i namještenike, u vrijednosti od skoro 11 miliona eura.

Na ovaj način, pod povoljnim uslovima, skoro tri stotine službenika i njihovih porodica (288 stambenih jedinica) rješava jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja.

Bonus video: