U slavu njenog veličanstva - bamije

“Dani bamija” prvi put su organizovani lani i odmah pobudili veliko interesovanje domaćih i stranih turista, ali i slučajnih prolaznika
1243 pregleda 0 komentar(a)
“Dani bamije” 18. i 19. avgusta, Foto: Samir Adrović
“Dani bamije” 18. i 19. avgusta, Foto: Samir Adrović

Servantesov trg unutar Palate Venecija u Starom gradu, i ovog avgusta biće mjesto gdje će turisti moći da uživaju u autohtonim jelima od bamije, spremljenim u čuvenoj ulcinjskoj kuhinji. Manifestacija “Dani bamije”, kako je najavila organizator manifestacije Mersiha Resulbegović Mavrić, biće održani 18. i 19. avgusta.

“Dani bamija” prvi put su organizovani lani i odmah pobudili veliko interesovanje domaćih i stranih turista, ali i slučajnih prolaznika.

“Ove godine manifestacija prerasta u tradicionalnu i biće međunarodnog karaktera. To doprinosi održivom razvoju turizma kroz promociju nacionalne kuhinje Ulcinja i kroz ukazivanje na značaj i sva ljekovita svojstva bamije na zdravlje čovjeka”, kazala je Resulbegović Mavrić “Vijestima”.

Podsjeća i na to da je bamija biljka jedinstvenog ukusa koja se vjekovima koristi u ljekovite svrhe.

“Degustacija bamija je besplatna, a i ove godine će se domaćice iz Ulcinja uključiti i podržati nas”, navela je Resulbegović Mavrić.

Bonus video: