U Ulcinju zabrana šetnje Pristanom i Borovom šumom

Naređena je dezinfekcija svih površina u trgovinskim centrima kao što su Voli, Kallaba, Cungu i Solaris i ulica u centru Štoja i Vladimira
6573 pregleda 2 komentar(a)
Ulcinjanin osumnjičen za kršenje mjere samoizolacije stavljen u karantin, Foto: Uprava policije
Ulcinjanin osumnjičen za kršenje mjere samoizolacije stavljen u karantin, Foto: Uprava policije

Opštinski Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje, u okviru novih mjera, od danas je zabranio građanima Ulcinja da za šetnju koriste sva gradska šetališta, prije svega Pristan i Borovu šumu.

Novim mjerama predviđena je i hitna dezinfekcija vodom i hlorom svih gradskih najprometnijih ulica u gradu, odnosno od benzinske pumpe Kalamper do Pristana, obuhvatujući i dio do hotela Albatros, ulice kroz Novu mahalu sve do ulaza u maslinadu, ulice od kružnog toka preko bulevara Bratsvo- jedinstvo pa sve do semafora u ulazu u grad kao i dezinfekciju Zelene pijace i ulica u njenoj okolini.

Naređena je i dezinfekcija svih površina u trgovinskim centrima kao što su Voli, Kallaba, Cungu i Solaris i ulica u centru Štoja i Vladimira.

Koordinacioni tim još jednom je apelovao na građane da poštuju socijalnu distancu

"Služba zaštite i spašavanja se punim kapacitetom stavlja na usluzi svim građanima, tako što će pružiti volentersku pomoć u vidu dostave hrane i svih drugih neophodnih namirnica svim sugrađanima koji su zbog raznih okolnosti u nemogućnosti da iste poslove obavljaju sami", piše u saopštenju i navodi se da su izvršioci poslova Opština Ulcinj, DOO Komunalno preduzeće i Služba zaštite i spašavanja.

Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv S.F. (50) iz Ulcinja, koji je kako je saopšteno, prekršio mjeru kućne samoizolacije.

"Za S.F. je, 18. marta na graničnom prelazu Debeli brijeg, Uprava za inspekcijske poslove donijela rješenje o samoizolaciji zbog mogućnosti da je zaražen korona virusom. S.F. je doputovao iz Londona u Dubrovnik, nakon čega je putničkim automobilom došao u Ulcinj. On je, juče 19. marta, boravio u jednoj poslovnoj banci i kretao se na otvorenom prostoru u Ulcinju. Lice je rješenjem sanitarne inspekcije stavljeno u karantin a policija je ovu osobu transportovala u karantin", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv njega je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Bonus video: