Učenici iz Crkvica posjetili Prirodnjački muzej i Mašinski fakultet

Učenici pomenute škole, koja je od Nikšića udaljena 70 kilometara, imali su priliku da pogledaju putujuću izložbu Prirodnjačkog muzeja iz Mađarske, „Kolijevka i sklonište“, koja predstavlja dio istraživanja mađarskih prirodnjaka i naučnika koji su u toku tri prethodne decenije učestvovali u gotovo 300 ekspedicija
753 pregleda 1 komentar(a)
Posjeta đaka Prirodnjačkom muzeju, Foto: Privatna arhiva
Posjeta đaka Prirodnjačkom muzeju, Foto: Privatna arhiva

Učenici Osnovne škole „Janko Bjelica“, iz Crkvica, najudaljenijeg sela u nikšićkoj opštini, posjetili su Prirodnjački muzej Crne Gore i Mašinski fakultet.

„Posjeta Muzeju, tokom koje su se učenici upoznali sa florom i faunom Crne Gore, kao i Balkana, realizovana je u organizaciji ambasade Mađarske“, kazala je direktorica škole Olivera Delibašić.

Učenici pomenute škole, koja je od Nikšića udaljena 70 kilometara, imali su priliku da pogledaju putujuću izložbu Prirodnjačkog muzeja iz Mađarske, „Kolijevka i sklonište“, koja predstavlja dio istraživanja mađarskih prirodnjaka i naučnika koji su u toku tri prethodne decenije učestvovali u gotovo 300 ekspedicija. Izložba je do 3.novembra otvorena u izložbenom prostoru Prirodnjačkog muzeja.

"Za učenike ova posjeta predstavlja veliko iskustvo i nova saznanja koja će pozitivno uticati na njihovo dalje školovanje”, istakla je Delibašić.

U školi “Janko Bjelica” nastavu pohađa 15 učenika.

Bonus video: