UCG rentira prostor za parking

Prema ugovoru, UCG i “Parking servis” zajedno će uređivati prostor, a djelatnost parkiranja obavljaće podgoričko komunalno preduzeće. Ugovor se zaključuje na godinu, a njegovo trajanje, kako se navodi u odluci Vlade, može biti produženo, najduže do privođenja predmetnih katastarskih parcela namjeni utvrđenoj planskim dokumentom
2829 pregleda 0 komentar(a)
Lokacija na kojoj će biti parking, Foto: Savo Prelević
Lokacija na kojoj će biti parking, Foto: Savo Prelević

Univerzitet Crne Gore ustupio je podgoričkom “Parking servisu” 3.055 kvadrata zemljišta na kojem će graditi zajednički parking. Saglasnost da UCG “Parking servisu” Podgorica ustupi parcele od 2.455 i 600 metara kvadratnih, Vlada je dala početkom decembra 2019. U pitanju su parcele koje se nalaze u blizini zgrade Rektorata UCG.

Prema ugovoru, UCG i “Parking servis” zajedno će uređivati prostor, a djelatnost parkiranja obavljaće podgoričko komunalno preduzeće. Ugovor se zaključuje na godinu, a njegovo trajanje, kako se navodi u odluci Vlade, može biti produženo, najduže do privođenja predmetnih katastarskih parcela namjeni utvrđenoj planskim dokumentom.

Dogovoreno je da UCG na ime dogovorenog posla pripada veći od dva iznosa - 1.000 eura bez PDV-a ili 50 odsto iznosa neto dobiti ostvarene po osnovu obavljanje djelatnosti. Univerzitetu će taj iznos biti uplaćivan mjesečno.

Bonus video: