URA predlaže zatvaranje svih objekata koji ne posjeduju mokri čvor

Kažu da usljed toga radnici nijesi u mogućnosti ispoštovati sve mjere predostrožnosti koje Institut za javno zdravlje predlaže
4973 pregleda 17 komentar(a)
Kiosk za prodaju štampe (Ilustracija), Foto: Arhiva "Vijesti", Arhiva "Vijesti"
Kiosk za prodaju štampe (Ilustracija), Foto: Arhiva "Vijesti", Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.03.2020. 15:50h

Građanski pokret URA predlaže Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti da zatvori sve trafike koji nemaju mokri čvor u svom objektu ili da znatno smanje radno vrijeme i radnicima obezbijede sva neophodna dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu.

“Pomenutu mjeru predlažemo nakon što smo dobili informaciju da radnicima zaposlenim u trafikama širom Crne Gore, poslodavci usljed teže nabavke dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme na tržištu, nijesu u prilici obezbijediti sva neophodna dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu. Jako je bitno napomenuti i da radnici u trafikama, u normalnim okolnostima, koriste toalete obližnjih ugostiteljskih objekata, što zbog zatvaranja pomenutih sada nijesu u prilici”, poručili su oni.

Kažu da usljed toga radnici nijesi u mogućnosti ispoštovati sve mjere predostrožnosti koje Institut za javno zdravlje predlaže.

“U ovim okolnostima, na udaru virusa su prije svega radnici u tim objektima, a preko njih i svi građani koji na tim mjestima trguju.Kao alternativnu mjeru zatvaranju ovih objekata predlažemo da poslodavci znatno smanje radno vrijeme u objektima koji nemaju mokri čvor, a da istovremeno svim svojim radnicima obezbijede sva neophodna dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu”, kazali su oni.

Istakli su i da, po njihovom mišljenju, rad u trafikama nije od krucijalnog značaja u ovom momentu.

Bonus video: