Uskladiti upisnu politiku u školama i fakultetima sa potrebama tržišta rada

“Bošković je naglasio da upisnu politiku želimo da prilagodimo potrebama tržišta rada i strateškim opredjeljenjima Crne Gore, dodajući da se razmišlja o formiranju jednog odjeljenja osnovne i srednje škole, u kojima će se nastava izvoditi na engleskom jeziku”, kaže se u saopštenju
2 komentar(a)
Margaret Uehara, Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Margaret Uehara, Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.05.2015. 18:16h

Ministarstvo prosvjete želi da prilagodi upisnu politiku potrebama tržišta rada i strateškim opredjeljenjima Crne Gore, poručio je ministar Predrag Bošković u razgovoru ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Margaret En Ueharom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković i Uehara su razgovarali o reformi obrazovnog sistema i mogućnostima usavršavanja znanja crnogorskih učenika i studenata u SAD-u.

Bošković je upoznao ambasadorku sa prioritetnim aktivnostima Ministarstva koje su usmjerene na podizanje kvaliteta srednjeg stručnog obrazovanja, reformu Univerziteta Crne Gore u skladu sa potrebama tržišta rada, izgradnju novih objekata predškolskih ustanova i povećanje obuhvata djece uzrasta tri do šest godina ranim i predškolskim obrazovanjem.

“Bošković je naglasio da upisnu politiku želimo da prilagodimo potrebama tržišta rada i strateškim opredjeljenjima Crne Gore, dodajući da se razmišlja o formiranju jednog odjeljenja osnovne i srednje škole, u kojima će se nastava izvoditi na engleskom jeziku”, kaže se u saopštenju.

Uehara je, kako se navodi, kazala da od obrazovnog sistema u značajnoj mjeri zavisi i napredak društva i države, i da obrazovni programi treba da omoguće još veću kreativnost učenika.

“Sagovornici su se saglasili da je razmjena učenika i studenata veoma značajan segment obrazovnog sistema i da će se saradnja u toj oblasti nastaviti i u narednom periodu”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: