Usvojen Pravilnik za vrednovanje rada članova akademske zajednice

„Pravilnikom se uređuje postupak vrednovanja rada članova naše akademske zajednice koji doprinose i razvoju i međunarodnom pozicioniranju”, rekao je BjelicA
728 pregleda 0 komentar(a)
Rektorat UCG, Foto: Boris Pejović
Rektorat UCG, Foto: Boris Pejović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je danas Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju UCG.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica kazao je da je Pravilnik usvojen na predlog rektora UCG Danila Nikolića, kao ujednačen dokument, s obzirom da je više puta mijenjan i dopunjavan.

„Pravilnikom se uređuje postupak vrednovanja rada članova naše akademske zajednice koji doprinose i razvoju i međunarodnom pozicioniranju”, rekao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, to se odnosi na publikovanje rezultata naučnoistraživačkog rada u vodećim referentnim kategorijama i ostvarivanja akademske mobilnosti na visokorangiranim univerzitetima ili na drugi ekvivalentan način.

Iz UCG su saopštili da je usvojen i Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalim primanjima zaposlenih na projektima.

"Na poslovima sa tržišta, akreditovanim samofinansirajućim studijskim programima koji se izvode na jezicima koji nisu u zvaničnoj upotrebi u Crnoj Gori i u okviru posebnih oblika nastave", kazali su iz UCG.

Kako je saopšteno, usvojene su izmjene Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG.

“Članovi Upravnog odbora UCG upoznali su se danas i sa izvještajima Službe za unutrašnju reviziju UCG i organizacionih jedinica u postupku kontrole pojedinih poslovnih procesa na UCG”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: