UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Na Vrbanju kod Herceg Novog ustrijeljen srndać

Kazali su da je lovačko društvo "Orjen" podnijelo krivičnu prijavu za ovaj slučaj
2671 pregleda 5 komentar(a)
Ustrijeljeni srndać, Foto: Facebook
Ustrijeljeni srndać, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.01.2019. 09:57h

Na Vrbanju, u parku prirode Orjen u Herceg Novom juče je ustrijeljen srndać.

"2019. godina, Balkan naravno...Lovci i planinari, poznato je, nisu u nekoj ljubavi, ali postoje zajednički viši ciljevi za koje se vrijedi boriti! Vrbanj, jutro 24.januar, odstrijeljeni srndać! Zaštićena vrsta, nelovni dan...u Parku prirode Orjen! Na lice mjesta izašao je lovočuvar, koji je napravio zapisnik, fotografije i iznio pretpostavke, predao na obdukciju i dalji proces", napisali su na Facebook stranici Planinarskog kluba Subra.

Kazali su da je lovačko društvo "Orjen" podnijelo krivičnu prijavu za ovaj slučaj.

"Kažu iz ovog društva, već su procesuirali nesavjesne lovce, da se ne lažemo - krivične počinioce, koji su bili kažnjeni, te se nadaju da će tako završiti i počinioc ovog nedjela. Predsjednik lovačkog društva moli sve one koji nešto znaju, da na bilo koji način informacijama pomognu da se ovaj zločin sankcioniše. Ono što za sada znamo je da je srndać ustrijeljen juče tokom dana, pa je lutao ranjen dok ga psi nisu dokrajčili, ili rano jutros nedaleko od Vrbanja, gdje je na kraju podlegao ranama, i još jutros oko 10h nije bio smrznut, ali ni živ", napisali su juče na Facebooku iz PK Subra.

Srndać je, inače, zaštićena vrsta.

"Pomogle bi informacije o psima, broju, boji...psima koji tog dana nisu smjeli biti u lovištu. Informacije se mogu proslijediti anonimno, direktno lovačkom društvu, policiji gdje je slučaj zaveden ili na mail našeg kluba koji će biti proslijeđen dalje! Svaka mala pomaže", kazali su iz PK Subra.

Bonus video: