Vanja Puškar & New Balkan Cuisine premijerno u Crnoj Gori!

Inovativni koncept New Balkan Cuisine definiše hranu na novi način. Daje novo značenje tradicionalnoj balkanskoj kuhinji, traži nove ukuse u onim već otkrivenim, a još jedan lokalni resurs zavređuje dodatnu pažnju i posvećenost – Crna Gora
2329 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Puškar
Vanja Puškar

Avgust

20 dana

30 mjesta

40 kreacija

Ovog ljeta, Vanja Puškar i New Balkan Cuisine tim svoju radionicu iz Beograda prenosi u Budvu, gdje će na eksluzivnoj lokaciji u sklopu kompleksa Dukley Gardens boraviti od 5. do 25. avgusta.

Inovativni koncept New Balkan Cuisine definiše hranu na novi način. Daje novo značenje tradicionalnoj balkanskoj kuhinji, traži nove ukuse u onim već otkrivenim, a još jedan lokalni resurs zavređuje dodatnu pažnju i posvećenost – Crna Gora.

Spoj naizgled nespojivih ukusa i mirisa, kontrast rijetkih sastojaka, buđenje svih čula.

Neraskidiva je veza između lokaliteta, nasljeđa i sezonaliteta namirnica kada se za cilj ima kreiranje nesvakidašnjeg, posebnog… nečeg što konzumenta povjezuje sa vremenom i prostorom.

Kontrast planinskih vijenaca i mora

Spajanje dva izražena karaktera u jedan

Poigravanje sa svim čulima

Stvarane emocije

Morske note, sjedinjene sa detaljima kontinetalne Crne Gore, i pažljivo odabrani sastojci, stvoriće jedinstven doživljaj ukusa ovog podneblja i predstaviti nov pravac moderne gastronomije.

Uz podršku šefova restorana Dukley Beach Lounge, meni će biti promijenjen tri puta za 20 dana, a svaki će biti inspirisan primorskim namirnicama i specifičnim karakterom ovog podneblja.

Vanja i njegov tim povešće vas na jedno potpuno drugačije gastronomsko putovanje i, kroz 8 gangova, predstaviće nove forme i načine uživanja u hrani.

Vanjina filozofija očuvanja izvornih vrijednosti ogleda se u saradnji sa lokalnim proizvođačima, a izraze “bio” i “organsko” nećete naći u njegovorm rečniku, podrazumeva se da sastojci to jesu.

Koncept će pratiti pažnjivo birana, arhivska vina sa Balkana, koja nećete naći u slobodnoj prodaji. Vina koja će upotpuniti ukuse i ovih 20 dana učiniti i te kako posebnim.

Na ovom putovanju, New Balkan Cuisine kreacije proširiće sva vaša čula i probuditi emocije kroz zalogaje.

Info i rezervacije:

reservation@dukley.com / +382 69 160 003

Broj mjesta je ograničen.

Ko je Vanja Puškar?

Vanja Puškar je osnivač i kurator New Balkan Cuisine koncepta i glavni kuvar Iris restorana.

Rođen 1986. u Prijedoru, Bosna i Hercegovina.

Nakon završenog školovanja nastavlja svoju karijeru u Beogradu.

Aktivan je na projektu „Moderna Srpska kuhinja“ i jedan je od osnivača „Chefs Club Beograd“.

Kulinarski pristup temelji na primjeni lokalnih životnih namirnica u kombinaciji sa savremenim tehnikama obrade.

Podržava i promoviše lokalne proizvođače sa kojima deli viziju.

Kada poznaješ proizvođača, u mogućnosti si da njegovu pažnju, energiju i pruženu ljubav ka namirnici preneseš preko tanjira do finalnog konzumenta.”

2016. pokeće projekat „New Balkan Cuisine“.

Iris predstavlja atelje „NewBalkanCuisine“.

New Balkan Cuisine koncept mijenja hranu, a kroz nju i kulturu konzumacije i razmišljanja o istoj.

Hranu prilagođavaju sadašnjem vremenu, očekivanjima, potrebama, i smatraju da imaju znanje i iskustvo da je razumiju i adekvatno modifikuju.

Čuvaju izvorne vrijednosti, dok formu pomjeraju i usklađuju sa vremenom u kom živimo, što stvara potpuno novi doživljaj konzumiranja hrane. Ovo jeste glavni zadatak koncepta New Balkan Cuisine.

Više informacija na dukleylounge.com

Galerija