Vasiljević: Ovo nije ulica, već prilaz klinici

Vlasnik "Stupova" ipak priznaje da nije tražio dozvolu za psotavljanje upozorenja...
204 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2014. 19:32h

Vlasnik privatne zdravstvene ustanove „Stupovi“, koja se nalazi čitavom dužinom zapadnih tribina beranskog fudbalskog stadiona, na površini od skoro dvije hiljade kvadrata, Nebojša Vasilijević, tvrdi da je potpuno neopravdano pokrenuta priča oko postavljanja saobraćajnih znakova za zabranu prolaza pored te ustanove.

On, potkrepljujući dokazima, kaže da u DUP-u na tom prostoru ne postoji ulica, i da je ta saobraćajnica otvorena samo kao prilaz poslovnim prostorima ispod tribina.

„Kada sam u decembru prošle godine kupio ove poslovne prostorije za potrebe zdravstvene ustanove, ja sam dobro provjerio. Od 1984. godine do danas u svim mogućim institucijama i dokumentima piše da zemljište ispred poslovnih prostorija, u dužini od 120 metara i površine 1266 kvadrata, osim magistralnog pojasa, pripada poslovnim prostorijama. Ta saobraćajnica je otvorena kao prilaz poslovnim prostorijama, a ne kao ulica“, tvrdi Vasilijević.

On priznaje da nije tražio dozvolu za postavljanje saobraćajnih znakova na kojima stoji upozorenje o zabrani saobraćaja osim za vozila zdravstvene ustanove.

Jedan broj žitelja Berana koji živi u blizini stadiona pobunio se ranije zbog postavljanja znakova o zabrani prolaza pored zdravstvene ustanove.

“Vijestima” su i iz saobraćajne policije i iz opštinske Agencije za investicije i razvoj kazali da od njih niko nije tražio dozvolu za postavljanje saobraćajnih znakova. Saobraćajni znakovi o zabrani prolaza postavljeni su prije desetak dana.

Ne znam broj inspekcijama koje su dolazile i dolaze u kontrolu

„Ne znam broj koliko inspekcija mi je došlo u kontrolu, a morao sam da izvadim ni manje ni više nego 26 posjedovnih listova“, kaže Vasilijević.

Ovaj čovjek dodaje da mu ne bi smetalo da tuda i bude javna saobraćajnica, ali da to nije moguće zbog osjetljivih medicinskih sprava i pomagala koji će raditi u sklopu ustanove.

„Najsavremenija magnetna rezonanca i hiperbarična komora ne trpe vibracije i buku iz okoline. Mi smo kalkulisali sa povremenom bukom koja će dolaziti sa tribina, jednom sedmično, ali ne i sa svakodnevnom i neprestanom bukom kamiona i drugih teških vozila koja prolaze ovom ulicom od kada je asvaltirana i uređena za prilaz ustanovi“, kaže Vasilijević.

Galerija

Bonus video: