Vatrogasci spašavali kuće na Vjeterniku i Bioču

“Na Vjeterniku je bila ugrožena kuća porodice Perović, a naša ekipa je uspjela da spriječi da se vatra sa šume i rastinja proširi na imovinu. Tamo je intervenisala jedna naša ekipa sa vozilom”
68 pregleda 0 komentar(a)
požar Podgorica, požar Radovče, Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica
požar Podgorica, požar Radovče, Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica
Ažurirano: 18.08.2017. 19:25h

Vatrogasci su danas prije podne uspjeli da spase jednu kuću na Vjeterniku i nekoliko na Bioču da ne izgore.

“Na Vjeterniku je bila ugrožena kuća porodice Perović, a naša ekipa je uspjela da spriječi da se vatra sa šume i rastinja proširi na imovinu. Tamo je intervenisala jedna naša ekipa sa vozilom”, kazao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović.

On je rekao da je veliki požar bio i na Bioču, ali je i tamo ekipa vatrogasaca sa jednim vozilom uspjela da odbrani domaćinstva.

Čađenović je kazao da je još uvijek aktivan požar na Radovču i na Trmanju, a da je veliki problem bio vjetar, zbog čega je vatra mijenjala pravac.

“Na Trmanju je stalno danima jedna posada na terenu, tako je i danas, vatra ne ugrožava kuće, ali su vatrogasci pripravni”, kazao je Čađenović.

On je rekao da je na Radovču požar gasilo sedam vatrogasaca sa dva vozila, a pomagali su im i avioni Direktorata za vanredne situacije.

Požar na Radovču aktivan je desetak dana.

Kako je kazao Čađenović vatrogasci na Trmanju su 24 časa, a spavaju kod mještana.

Mještani Trmanja “Vijestima” su kazali da na tom području je požar aktivan preko deset dana, a da je progutao veliku šumu.

“Uništena je i državna i privatna šuma, to je uglavnom nepristupačan teren i ne može da se vatra gasi”, kazao je jedan od mještana.

Čađenović je ranije „Vijestima” kazao da je problem na Trmanju što ima veliki broj drveća, koje je palo prije nekoliko godina i koje se teško gasi, odnosno gori danima.

Bonus video: