Velika akcija čišćenja Spičanskog polja

Čelnik Mjesne zajednice Spič Sutomore Ratimir Ratko Vujošević istakao je da je u akciji učestvovalo više ruskih državljana, nego mještana, i pohvalio doprinos svih aktera, od barskog komunalnog preduzeća i ruske zajednice u Sutomoru, do mještana i turista koji su se odazvali pozivu
461 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: Radomir Petrić
Sa akcije, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 20.04.2019. 14:59h

Dan planete Zemlje u Sutomoru je obilježen velikom akcijom čišćenja Spičanskog polja. Preko 70 akcijaša je za pet sati prikupilo više od 200 velikih kesa raznoraznog otpada, koje su potom komunalci pokupili u svoje kamione. Ova akcija uslijedila je nakon nekoliko napisa u "Vijestima" o veoma ružnoj komunalnoj situaciji u Sutomoru, gdje dio mještana ne vodi računa gdje odlaže otpad, te posjete ruskih državljana koji žive u ovom mjestu barskom komunalnom preduzeću.

Čelnik Mjesne zajednice Spič Sutomore Ratimir Ratko Vujošević istakao je da je u akciji učestvovalo više ruskih državljana, nego mještana, i pohvalio doprinos svih aktera, od barskog komunalnog preduzeća i ruske zajednice u Sutomoru, do mještana i turista koji su se odazvali pozivu.

"Moram napomenuti da je stigla jedna grupa omladine iz Podgorice specijalno z aakciju, i da su nam se pridružili i turisti iz Srbije, rekao je Vujošević „Vijestima“.

Inicijator ovih aktivnosti Gulja Smagulova, urednica časopisa“ Ruski vjesnik u Crnoj Gori“, rekla je da je akcija opravdala očekivanja, i da je nastavak zakazan za prvi maj. Ona je zahvalila Mjesnoj zajednici i DOO Komunalne djelatnosti Bar što su se odmah odazvali inicijativi „Ruskog vjesnika“ i ruskih državljana koji ovdje žive, da se pred dolazak turista uklone glavne divlje deponije koje su najvidljivije upravo u dijelu od Sutomora do plaža Štrbine i Maljevik.

"Atmosfera je bila veoma dobra, ljudi koji su došli bili su veoma motivisani i pozitivni, neki su čak došli i sa bebama u kolicima, omladina je bila sjajna. Moram istaći da danas sa nama nisu bili samo Rusi iz Sutomora, već i iz Budve, Bara i Podgorice, koji su se odazvali pozivu „Ruskog vjesnika“. Nažalost, moram istaći i jedan ružan detalj, da su naočigled akcijaša i komunalaca, za vrijeme cišćenja polja dolazili mještani i odlagali građevinski otpad pored puta", rekla je Smagulova "Vijestima".

Bonus video: