VIDEO Karneval otvorio ljetnju sezonu u Budvi: Povorku predvodili Krapović i Marković

Karnevalsku feštu organizuje Turistička organizacija Budve, Opština Budva i NVO Feštađuni
337 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2018. 19:56h

Velikom povorkom XVI međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod nazivom "Prava ljubav nikad ne promaši", večeras je zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u Budvi.

Karnevalsku feštu organizuje Turistička organizacija Budve, Opština Budva i NVO Feštađuni.

Povorku koja je prodefilovala gradskim ulicama do Starog grada, u kojoj je bilo 1.200 učesnika u 50 karnevalskih grupa predvodili su gradonačelnik Budve Dragan Krapović i potpredsjednik Opštine Veselin Marković.

JWPlayer video mesto

Karnevalisti dolaze iz regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije. Povorku je tradicionalno predvodila budvanska Gradska muzika Budve i mažoretke.

Za dobar provod do ranih jutarnjih sati ove večeri će se pobrinuti i "Big band Dejana Petrovića".

Manifestacija "Karnevalske majske večeri" nastavlja se sjutra kada će se građanima Budve i njihovim gostima predstaviti učesnici Međunarodnog folklornog festivala, u organizaciji NVO "Stara Budva", najprije defileom budvanskim šetalištem, a potom i igrama na glavnoj bini. Etno zvuk će, nakon njihovog nastupa, upotpuniti koncert grupe "Zora" iz Bara.

Festival će biti nastavljen i sjutra veče, u petak 4. maja, a oko 22 sata je planiran koncert lokalnog benda "The Grupa" i popularne srpske pjevačice Nevene Božović.

Koncert budvanske gradske muzike, sa evergreen repertoarom, održaće se 5. maja u 21 sat na glavnom gradskom trgu, a nakon njih će nastupiti regionalna zvijezda Toni Cetinski.

Galerija

Bonus video: