Video nadzor u Podgorici za opštu bezbjednost građana

"Dobijamo vrlo efikasno oruđe za borbu protiv različitih negativnih pojava koje imamo u gradu, a koje nas sve skupa opterećuju", kazao je Vuković
6022 pregleda 9 komentar(a)
Nuhodžić i Vuković, Foto: Mup.gov.me
Nuhodžić i Vuković, Foto: Mup.gov.me

Postavljanjanjem video nadzora nad javnim površinama Glavni grad i Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da utiče na smanjenje stope kriminala, bezbjednost saobraćaja, ali i na opštu bezbjednost svih građana, poštujući najviše standarde zaštite privatnosti.

To je saopšteno nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa gradonačelnikom Glavnog grada Podgorica Ivanom Vukovićem.

Nuhodžić je tokom sastanka naglasio dobru saradnju sa Službom zaštite i spašavanja Glavnog grada.

"U partnerstvu sa Glavnim gradom, radićemo i na formiranju Nacionalnog trening centra za pripadnike sistema zaštite i spašavanja", najavio je Nuhodžić.

Vuković je, kako je saopšteno iz MUP-a, rekao da će ova saradnja vrlo brzo rezultirati novim projektima koji imaju za cilj poboljšanje situacije kada je u pitanju bezbjednost u Podgorici.

"Najvažniji projekat u tom dijelu je uspostavljanje video nadzora u Glavnom gradu, na čemu su ljudi iz MUP-a vrijedno radili unazad nekoliko godina, tako da na taj način dobijamo vrlo efikasno oruđe za borbu protiv različitih negativnih pojava koje imamo u gradu, a koje nas sve skupa opterećuju, kazao je Vuković.

Zajednički je zaključeno da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i komunikacija sa prestavnicima mjesnih zajednica, kako bi se Glavni grad, MUP i Uprava policije dodatno približili građanima.

Bonus video: