Vikend rezervisan za Lukavicu: Uživaće se i u tradicionalnim jelima

Manifestaciju će otvoriti KUD “Ljubo Božanović”, biće organizovana parada konja, kao i izložba domaćih proizvoda sa katuna
1331 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnje manifestacije “Degustacija tradicionalnih jela regiona Krš", Foto: Svetlana Mandić
Sa prošlogodišnje manifestacije “Degustacija tradicionalnih jela regiona Krš", Foto: Svetlana Mandić

Za vikend će planina Lukavica biti zborno mjesto svih onih koji vole da uživaju u prelijepoj prirodi, ali i u tradicionalnim jelima. U subotu, 20.jula, NVO „Morakovo“ će i ove godine u eko kampu „Tomić“, u mjestu Luka Bojovića, organizovati manifestaciju “Degustacija tradicionalnih jela regiona Krš".

Pomenuta manifestacija je prvi put organizovana prošle godine sa ciljem da tradicionalna jela postanu dio regionalne ponude u restoranima, da se promovišu prirodni, kulturni i istorijski potencijali regiona sa namjerom da se poboljša turistička ponuda opštine Nikšić, Crne Gore i prekograničnog regiona “Krš".

Sam region „Krš" obuhvata četiri grada i 22 opštine iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kada je Crna Gora u pitanju riječ je o gradovima Nikšić, Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Drugog dana vikenda, u nedjelju, nekoliko kilometara dalje, na Maloj Lukavici, ispred etno kuće “Moj san” druga NVO iz Župe nikšićke, “Župa u srcu” organizuje “Dan Lukavice”.

Manifestaciju će otvoriti KUD “Ljubo Božanović”, biće organizovana parada konja, kao i izložba domaćih proizvoda sa katuna. Manifestaciju pomenuta NVO organizuje u saradnji sa etno kućom “Moj san” i eko kampom “Luke”, a u sklopu projekta “Da, biram čisto!” koji je podržan kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva”, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo (fAKT), a finansira Ambasada SAD-a u Podgorici.

Obje manifestacije počinju u 11 časova.

Bonus video: