Više od 20.000 turista na ulcinjskoj rivijeri

Ulcinj je danas podsjećao na lijepe dane sezone - kupači na plažama i bezbroj autombila po ulicama registarskih oznaka sa cijele planete
115 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, 1. maj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, 1. maj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 01.05.2015. 17:03h

Ako je suditi po prvomajskim praznicima, nastupajuća sezona u Ulcinju biće spektakularna. Više od 20 hiljada turista boravilo je danas na ulcinjskoj rivijeri uživajući u lijepom vremenu, prelijepim plažama i mističnim ljeoptama Starog grada, Valdanosa i Bojane. Već po tradiciji, najveselije je na Adi Bojani gdje su sve kućice uglavnom izdate. Međutim centralni dnevni događaj desio ne Kopakabani gdje je na storine mještana i gosostiju iz ostalih crnogorskih gradova i regiona uživali u svirci Tropico benda.

"Nema boljeg provoda nego kod nas na Kopakabani", kazali su Vijestima menadžeri zakupca jedne od najatraktivnijih plaža na crnogorkom primorju.

Ulcinj je danas podsjećao na lijepe dane sezone - kupači na plažama i bezbroj autombila po ulicama registarskih oznaka sa cijele planete- od domaćih preko regionalnih i evropskih do američkih.

Tijesno je bilo i na Pristanu gdje se tražila stolica više ali i na Velikoj plaži, na kupalištu Safari gdje već stanuju kamperi.

"Danas je praznik rada i danas smo svi isti. Prvi maj tako neodoljivo podsjeća na bivšu Jugoslaviju", kaže zakupac Safarija Zefa Delić u društvu sa Dodom, Zoranom i Dofijem.

Direktor Turističkog saveza Kosova Škeljzen Rizaj kazao je da u Ulcinju boravi minimum 10 hiljada turista sa Kosova.

"Ne računajući onih pet hiljada koji tu imaju stanove i vikendice" kazao je Rizaj. On je ocijenio da je to dobar znak pred sezonu, posebno što je Ulcinj spreman dočekao goste.

"Hoteli su puni, šteta što ih nema više kategorije Otranta", kazao je on.

Opština Ulcinj i TO tradicionalno organizuju manifestaciju Svi za turizam za prvomajske praznike. I ove kao i ranijih godina, obezbijeđen je kvalitetan zabavni i kulturno umjetnički program. Noćas su oragnizovane svirke nekoliko bendova na Pristanu dok je u Starom gradu planirana promocija filma Ulcinj na platnu.

Bonus video: