Vlahović opet prekršio Zakon, ali ne mogu mu ući u trag

Jedini crnogorski ambasador čija je imovina tajna
9879 pregleda 9 komentar(a)
Vlahović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Vlahović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je ambasador u Vatikanu Miodrag Vlahović prekšrio Zakon o sprečavanju korupcije.

Postupak je pokrenut nekoliko dana nakon što su “Vijesti” početkom juna objavile da on izbjegava zakonsku obavezu koja se tiče prijavljivanja prihoda i imovine Agenciji.

To ga čini jedinim crnogorskim ambasadorom čija imovina ostaje tajna.

U odluci Agencije se konstatuje da je on prekršio Zakon jer nije dostavio redovni godišnji imovisnki karton za prošlu godinu, zbog čega mu prijati novčana kazna do 2.000 eura.

U odluci koju potpisuje pomoćnik direktora Savo Milašinović stoji da su iz Ministarstva vanjskih poslova obavijestili ambasadora o obavezama koje propisuje Zakon.

“Te činjenicu da su ambasadori visokopozcionirani funkcioneri koji uživaju diplomatski imunitet, to je jo jedan od razloga da vode računa o obavezama koje propisuje Zakon,” stoji u odluci.

U dijelu koji se tiče objavljivanja odluke stoji da je njegova adresa nepoznata i da ona ne može biti uručena Vlahoviću.

Agencija je jednom ranije kaznila Vlahovića zbog kršenja Zakona, koji je kazao da će dostaviti imovinski karton, ali to nije uradio.

On se opet našao u središtu pažnje javnosti, ovog puta zbog učestvovanja u plaćanju kazne predstavnici MVP Mirni Nikčević.

Bonus video: